Päivän sana Ohjelma Konsertit Papin kirjeet Työntekijät Linkit

Aikaisemmat kirjeet

Lasikirkon työhuoneessa laajakaistaa odotellessa
kuun vaihteessa ja vaiheessa 07

Iloista ja valoisaa syyskuuta ystävät!

Tässä tällainen pikaviesti syyskuun ajalle, ’mutta tulossa on ja enempi’ sano Hauhon mies yksin riu’ulla istuessaan.

Itsenäinen seurakunta toimii vahvasti. Ilolla olen seurannut kunnan itsenäisyystaistelua. Kiitoksen sana on paikallaan valtuuston puheenjohtaja, Markku Lehtoselle. Muutkin päättäjät kunnan puolella seuraavat urheasti mukana, kun joku uskaltaa ensin ottaa reilusti kantaa. ’Joo joo’ miehiä ja naisiakin tarvitaan. Ollaanhan demokratiassa.

Lohjaa kannattaa varoa. On kyse kaupungista tai seurakunnasta. Isoilla kaupunkilaisilla on ylpeitten isäntien ja poroporvarien elkeet.

Syksyn ohjelmasta sen verran, että kuljetaan syyskuuta ja aloitellaan toimintaa peruslinjalla. Messut keräävät väkeä. Seniorikerho (huomaa uusi trendikäs ja urbaani nimi) kokoontuu kirkonmäellä. Lastenkerho aloittaa uusin vetäjin. Kirkkokuoro avaa ääntään kanttorin johdolla. Myöhemmin syksyllä on tulossa itsenäisyyden juhlavuoden konsertteja. Itsenäisyyspäivän juhlakin hahmottuu hyvämaineisessa seurakunnassa. Juhlapuheen on luvannut pitää europarlamentaarikko Hannu Takkula. Juhlan saarna ja isänmaallisen miehekkäät runot saadaan omasta takaa.

Olen hakenut Sipoon papinvirkaa. Herra päättää senkin vaalin. En ole ennakkosuosikki sielläkään, joten eletään rauhassa. Joka tapauksessa
tämä syyskausi ollaan Karjalohjalla kuin Herran kukkarossa. Kaikki tyynni.

Siunausta ja iloa sinulle, rakas ystävä. Päivä kerrallaan on se paras ohje
itselleni ja sinulle. Nyt ja aina. Kannustetaan toisiamme uskomaan Jeesukseen ja elämään Jumalan lapsina. Armosta on aina kysymys. Jumalan armosta, rakkaudesta ja kärsivällisyydestä meitä toikkaroivia syntisiä - sinua ja minua - kohtaan.

Jeesus kanssasi, ystävä.

Heikki Linnavirta, kirkkoherra, rovasti

Ps. Syksyn uutuus on Lasikirkossa toiminnan aloittava seurakunnan kirjasto, jonka yhteyteen kehitellään myös kahvilatoimintaa. Kirjoja lainataan kuukaudeksi 20 senttiä/ kirja. Tuotto menee lähetys- ja diakoniatyön hyväksi. Kirjastolla on myös nimi: ’Aino Raudan kirjasto’.