Kirkkoherra Heikki Linnavirran seurakuntakirjeitä karjalohjalaiskoteihin, kesäkarjalohjalaisille ja sinulle.

vuosi:
talvi kevät kesä syksy talvi
Karjalohjan Luotsin lipun keltaisessa
Pappilassa joulunaikaa 04

Joulurauhaa - Silent night

Myös viime vuosituhannella oli poikabändejä. En tarkoita vain turkulaisia veljeksiä. Amerikassa vaikutti duo Simon & Garfunkel. Heidän hittejään olivat mm. ’The sound of silence’, ‘Bridge over Trouble water’, ‘Mrs Robinson’. Minuun teki nuoruuden taistelujen ja etsinnän keskellä suurimman vaikutuksen kappale ’Jouluyö, juhlayö’. Kaunis laulu melodisesti ja yksinkertaisesti esitettynä, Simonia ja Garfunkelia parhaimmillaan! Taustalla kuuluu kiireisen uutistenlukijan ääni: uutisia sodista, katuväkivallasta, mielenosoituksista ja onnettomuuksista.

Millainen Taivas on? Siinä tai siellä on paljon samaa kuin tässä elämässä. Ihmisiä, iloa ja riemua. On musiikkia, huumoria, elämää ihmisten ja Jumalan lähellä ilman arkuutta, pahaa omaatuntoa, pelkoa tai epävarmuutta. Kaikki on täydempää ja selkeämpää.
Ja Taivaasta puuttuvat huonot uutiset ja pahuuden kosketus.

Rakas ystävä. Vuosi on vaihtumassa Joulun saattelemana. Meillä on hyvä mahdollisuus tehdä reipas ja kauaskantoinen valinta. Mitä me haluamme kuunnella, minkä todellisuuden mukaan jatkamme elämää tästä eteenpäin? Kuuntelemmeko tämän maailman ääntä, joka kertoo sodista, rahahuolista, sairauksista, pahan suuresta vallasta ja toivottomuudesta?
Kuuntelemmeko ääntä, joka sanoo kiihtyvällä tempolla: ihmisen tie kulkee masennuksen ja tappioiden kautta pimeyteen?

Vaihtoehtona on astuminen elämän tielle: valoon ja Jumalan todellisuuteen. Vaihtoehtona on herääminen painajaisunesta ja pelkojen täyttämästä elämästä. Uusi alku kuuluu sekä sinulle, että minulle. Älä mieti oletko uskossa vai laskussa tai ties missä. Juuri nyt on kaikki mahdollista, kun luet seuraavan kohdan tarkkaan. Ajatuksen kanssa!

Karjalohjan seurakunta, Lohjan seurakunta, Töölön seurakunta, Kallion seurakunta, Hämeenlinnan seurakunta… Tämä on väärä tapa kertoa Jumalan todellisuudesta. Oikea on tämä: seurakunta Karjalohjalla. seurakunta Kalliossa, seurakunta Sammatissa jne. Kristuksen Jeesuksen seurakunta jollakin seudulla kertoo aina kokonaisesta seurakunnasta, yhteydestä, jossa kaikki hyvät palikat on kasassa.

Seurakunta tällä paikkakunnalla merkitsee Jumalan läsnäoloa ja todellisuutta, ihmisten yhteyttä ja sovinnon täyttämää elämää. Seurakunta tällä paikkakunnalla kertoo jokapäiväistä Joulun sanomaa Jeesuksesta, jonka nimi on ’ Immanuel - Jumala on kanssamme!’
Täällä, tässä ja nyt on kaikki tarvittava täydelliseen elämään toisten rinnalla, Jumalan lähellä. Nyt vuoden vaihtuessa on sinun ja minun hyvä mahdollisuus - Jumalan antama - astua todelliseen elämään, valita Jumalan seura ja kuulla entistä selkeämmin

’Jouluyö, juhlayö. Täytetty nyt on työ.
Olkoon kunnia Jumalalle! Maassa rauha, myös ihmisille,
olkoon suosio suur’ olkoon suosio suur’!”

Huonot uutiset eivät voi viedä Jumalan lapsen elämäniloa ja rauhaa. Painajaiset eivät voi viedä meitä armosta pelastettuja pimeään. Kuulemme yhä selkeämmin Jumalan äänen ja näemme kauemmas. Kuljemme kohti valoa. Olemme Taivaan kansalaisia matkalla Kotiin. Yhdessä seurakunnan keskellä.

Jumalan siunaamaa Joulunaikaa ja Uutta Vuotta 2005

Terveiset Mallelta ja kaikilta lapsilta.
Muistetaan toisiamme rukouksin.
Jeesus kanssasi, ystävä!