Ystadin torilla

Käyn torilla lähes joka päivä. Siellä on myynnissä kukkia ja kalaa. Sunnuntaisin ja juhlapäivinä muutama Ruotsin lippu juhlistaa torin reunaa. Kun oikein ahdistaa ja kotikyläni tuntuu pieneltä. Tai haluan vain ihailla Ystadin kaupunkia ja lausua pienen rukouksen torikauppiaiden ja kaupunkilaisten puolesta, niin se onnistuu myös Karjalohjalta. Minulla kun on käytössä Laajakaista, Ystadin kotisivut ja kaupungintalon katolla kamera ’Ystad just nu’.

Tänään joku vanhempi mieshenkilö talutti polkupyörää, katseli kalakojun tarjontaa ja ohjaustangossa roikkuu ostoskassi. Muutama äiti oli liikkeellä lastenvaunujen kanssa…Ihmisiä kaukana Karjalohjalta, ihmisiä jotka ovat Jumalalle rakkaita ja tärkeitä, ihmisiä, jotka elävät täyttä elämää tietämättä mitään vaikkapa Karjalohjan tuppukylästä, Ylen pääjohtajan valintafarssista, Tommi Tabermanista tai siitä pyöreästä rovaniemeläisestä kirjailijasta, joka on omasta mielestään viisas.

Jumalan rauha on Jumalan ominaisuus. Tuo rauha on kaiketi mahdollista sen takia, koska Jumala näkee asiat tarpeeksi laajasta vinkkelistä. Hän osaa myös hymyillä ihmislasten tärkeilyille ja leikeille, joita kutsumme aikaisten asioiksi, politiikaksi, tärkeiksi kutsumustehtäviksi jne.

Tänään on hyvä päivä elää. Keskellä kipuja ja orastavaa masennusta luin hartauskirjasta (Charles Stanley: Kohtaamispaikka) sanat: ”Jumala ymmärtää, miten meidän tunteemme on rakennettu, sillä hän itse suunnitteli ja loi ne. Hän tietää myös, miten huolien murehduttama ja vastoinkäymisten ärsyttämä sydän parannetaan…” Luin kiireesti nuo sanat ja odotin sitä vastausta…Onko se joku uusi asia, neuvo ja viesti, jonka vasta nyt saan käyttööni… Ja lause jatkui: ”Jumalan parannuskeino on kiitos ja ylistys”.

Tuttu juttu, mutta jotakin uutta. Tänään olen siis kiittänyt ja ylistänyt Jumalaa. Ajatellut Hänen lahjojaan ja läheisyyttään. Jumala ei bongaa väkeä Ystadin kaupungintalon kameran välityksellä. Jumala koskettaa Henkensä kautta, jokaista ihmistä maailmassa. Jumala aloittaa jokaisen maailman päivän jokaisen ihmisen vierellä ja kutsuu seuraamaan, kutsuu elämään ylistyksen ja kiitoksen keskellä. Jumalalla on suunnitelma, hyvä suunnitelma jokaista varten. Tähän pystyy vain kaikkivaltias Jumala.

Kiitos Jeesus, kun saan ylistää ja kiittää sinua tässä ja nyt Karjalohjalla ja Ystadia katsellessa.

Jeesus kanssasi, ystävä!


Terveisin Heikki Linnavirta, kirkkoherra