Päivän sana:

”Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi”
”Jo tänään olet minun kanssani paratiisissa”

Luin Helsingin Sanomista reppanan papin haastattelun armosta ja kristillisyydestä. Tuo kirjoitus oli selkärangatonta humanismia. Siinä ei mainittu Jeesusta, ei ristiä, ei mitään uskon salaisuudesta. Oli vain pienen papin puhetta, josta loisti yksi ajatus: ”Minä olen viisas pappi. Minä olen kuuluisa ja ihmeellinen. Minä olen ainoa, joka ymmärtää täydellisesti Jumalan”.

Olin hetken aikaa surullinen:

- Herra, kuinka kauan nämä jumalattomat saavat riekkua ja johdattaa harhaan eksyneitä, onnettomia ihmisiä?

- Herra, mitä pitäisi tehdä tälle kirkolle, jossa piispat ja kirkon johtajat vaikenevat ja kumartavat pilkkaajia?

Mutta en masennu, vaan olen toiveikas. Kristillinen kirkko on Jeesuksen kirkko. Hän etsii ja löytää omansa, jopa Suomen luterilaisesta kirkosta. Syntisiä, heikkoja ja päivittäistä Hengen yhteyttä kaipaavia on tässäkin kirkossa. Nämä ihmiset eivät harrasta dialogia, eivät puhu akateemista paskaa. Nämä ihmiset elävät, onnistuvat, lankeavat, takertuvat Jeesuksen sanaan.

Anovat armoa, jaksavat hetken, taas epäonnistuvat, mutta aina, läpi elämän he näkevät Jeesuksen ja tarttuvat Jumalan sanaan:

- Jeesus, muista minua, kun tulet valtakuntaasi.

- Jo tänään olet minun kanssani paratiisissa.

Tätä on kristinusko. Heittäytymistä Jeesuksen rakkauden varaan. Päivittäistä uskon varassa elämistä. Sydämessä usko lupauksesta:

- Jo tänään olet minun kanssani paratiisissa. Tänään Jumala huolehtii. Tänään Jeesus pitää kädestä. Tänään saan nousta ahdistuksen ja pelon haudoista. Tänään olen Jumalan lapsi. Jumala kulkee kanssani. Kaikki on armoa ja sen perustana on Jeesuksen risti ja kuolema: ”Minun edestäni annettu. Minun edestäni vuodatettu”.

Heikki Linnavirta, Karjalohjan kirkkoherra