Iloista Pääsiäistä!

Aina uusia rajapyykkejä. Seuraavana Pääsiäinen 2004. Jotakin hyvää. Jotakin uutta. Jotakin parempaa. Kuinka monta pääsiäistä, uutta vuotta, joulua ja vappua on takanapäin? Kuinka monta rajapyykkiä, muutoksen mahdollisuutta ja uutta alkua on mennyt?

Vieläkö uskallat toivoa ja odottaa ihan tosissasi ja selvin päin:
- Jotakin aivan uutta on tulossa. Jotakin parempaa on minua varten huomisessa.
- Kohta elämä alkaa todella. Löydän sen elämän, mikä on ihan minua varten suunniteltu ja tehty.

Herra. Tässä olen avuttomana ja heikkona. En tiedä mitä huominen tuo tullessaan. Monesti olen ehtinyt pettyä pahasti ja vielä pahemmin elämään ja sen yllätyksiin. Monesti olen toivonut, että nyt kaikki muuttuu. Ongelmat vihdoin selviävät, masennus helpottaa, elämä alkaa…

Herra. Nyt on pääsiäisaika: kärsimystä ja ylösnousemusta… Koko elämän kirjoko pitäisi kirkollisen juhlaviikon tahtiin elää? Herra tässä olen valmiina ottamaan vastaan entistä enemmän, entistä parempaa, koska sinä vakuutat paljojen puheittesi keskellä: ’Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän’.

Tässä olen Herra. Minä odotan ja toivon. Ilo on minuakin varten. Nyt se alkaa.
- Herra, en päästä sinua, ellet siunaa minua!

Ilo on tulollaan, ystävät!
Jeesus kanssasi.

Heikki Linnavirta, kirkkoherra