Påse Mester

Olen muutaman viikon talvilomalla. Ajattelin käydä ulkomailla, mutta sitten muistin, että olen köyhä. Voin tehdä pikapyrähdyksiä Helsinkiin. Sestosta saa hyviä rukiisia kolmiosämpylöitä, Stadin Kebabissa voi käydä syömässä lämpimän ruuan, Ursulassa tai Kauppahallissa kahvilla… Nyt kun tarkemmin mietin, niin näitä lomakuvioita olen toteuttanut koko ikäni! Kulkemista Helsingissä ristiin rastiin.

Loman alussa olin kastamassa pientä ihastuttavaa Taivaan lahjaa, Saima tyttöä naapuriseurakunnassa. Oikeastaan papin työssä on etuoikeutettu tässäkin suhteessa: Saan tutustua uusiin ihmisiin ja olla mukana heidän elämän suurissa juhlahetkissä. Sanotaan, että ’kissa kiitoksilla elää’ mutta, kun tuon perheen 10-vuotias Otto tuli kirkon eteisessä oikein erikseen kiittämään hyvin toimitetusta kasteesta ja siitä, että ’olin ihan mukava pappi’, niin olin myyty. Parasta oli se, kun hurskaasti olen tottunut sanomaan jo vuosien ajan, kun joku kiittää minua: ”Kiitos Herralle!”. Nytkin livautin nuoren miehen kiitokseen vastaukseksi: ”Kiitos Herralle!”. Siihen Otto: ” Eikun sinulle!”

Loma on tietysti ihan tarpeellinen ja kiva keksintö, mutta kun on näin vapaa kutsumustyö, kuin mitä minulla on, niin lomalla tai töissä…Kaikki sopii. Nuorempana kehuin ja (vielä aika äskettäinkin) sitä, kuinka paljon teen töitä. saarnaan joka viikko, hallinnoin, kastan, vihin ja hautaan, pidän hartauksia, suunnittelen ja johdan seurakuntaa. Ehkä teenkin paljon, mutta työ ei tunnu taakalta, rasitukselta tai kypsyttävältä pakkopullalta.

Työn lomassa lenkkeilen, käyn Helsingissä, kerran kymmenessä vuodessa ulkomailla (Ruotsia ja Tallinnaa ei lasketa), viihdyn kotona lueskellen ja Everwoodia ja Enkelin kosketusta katsellen.

Lomalla teen muutamia työjuttuja ja kirkollisia toimituksiakin joskus, käyn Helsingissä, kerran kymmenessä vuodessa ulkomailla (Ruotsia ja Tallinnaa ei lasketa), viihdyn kotona lueskellen ja Everwoodia ja Enkelin kosketusta katsellen…

Olenkohan keksinyt tietämättäni tavan olla lomalla 365 päivää vuodessa? Ja saman verran teen myös töitä vuodessa! Taidan olla nero.

Hyvää lomaa ja työniloa. Jeesus kanssasi, ystävä

Heikki Linnavirta, kirkkoherra