Kirkkoherra Heikki Linnavirran seurakuntakirjeitä karjalohjalaiskoteihin, kesäkarjalohjalaisille ja sinulle.

vuosi:
talvi kevät kesä 1 kesä 2 syksy
Karjalohjan Chanel viitosen keltaisessa Pappilassa kevättä ilmassa 03

Rakas ystävä

Anteeksi viime kirjeeni. Purin sydäntäni ystävilleni ja seurakunnalleni. Suurin osa teistä ymmärsi ja antoi tukensa ja rukouksensa. Kiitos kaikesta. Anteeksi teille, joita loukkasin arvostellessani tämän maan isokenkäisiä ja rikkaita. Jeesuksen rakkaus kuuluu kaikille köyhille ja sorretuille, sairaille ja heikoille, mutta myös rikkaille ja mahtaville. Usko Jeesukseen ratkaisee. Lahjaksi saatu usko.

Malle vaimoni sanoi, että kirjoita vaikka kirja lempiaiheestasi - naisista.

Pääsiäiskirje kuitenkin. Näin aluksi. Naisia minä rakastan. Kaikenikäisiä ja -kokoisia. Naisten kanssa koen tulevani toimeen. Miehiä en oikein ymmärrä. Kirjoitan siis elämäni naisista ja ystävistä. Muutamista ainakin.

Malle on vaimoni, jolla on tietysti erityinen paikka sydämessäni - aina. Ja vaimon kanssa voi elää todeksi rakkautta kaikin tavoin. Ja kuten olen sanonut, niin seksi on hyvää terapiaa myös tässä varttuneessa iässä. (Malle sanoi juuri, että tuo nyt on vähän intiimin asian paljastamista, kun puhun seksistä). Korjaan siis: On se hyvää. Tiedätte kyllä mikä.

Tärkeä vaihe elämässäni oli lyhyt ystävyys ja tuttavuus ikätoverini kanssa, joka muutama vuosi sitten menehtyi syöpään. Sain jutella hänen kanssaan puhelimessa, lähetellä muutamia sähköpostiviestejä, mutta ennen kaikkea sain olla hänen vuoteensa vierellä Terhokodissa. Opin paljon naisen rohkeudesta, voimasta ja uskosta. Usein käyn tämän ystäväni haudalla ja tunnen suurta kiitollisuutta.

Olen löytänyt ystävyyttä monen hyvän tyypin kanssa. Meillä on synkannut. Kuljeskelua kaupungilla, juttelua - joskus syvällistäkin - ettei kaikkea painolastia tarvitsisi aina vaimon harteille kaataa. Miehen ja naisen ystävyys on kuitenkin vaikeaa, koska jotkut puolisot eivät aina ymmärrä, että ystävyys ja ystävänrakkaus ei välttämättä ole aihe mustasukkaisuudelle tai aviokriiseille. Ystävät ovat ystäviä.

Nyt minulla on monia hyviä työkavereita ja seurakuntalaisia, naisia, joitten seurassa viihdyn. Nämä ystävyyssuhteet ovat rajoitettuja, mutta antoisia: työn yhteydessä tavataan, kylillä tai kotihoidon alueella.

Yhden uuden ystävän löysin viime vuonna. Ihanan naisen, jolle olen saanut kertoa elämäni tarinaa. Hänelle puran sydäntäni ja häntä olen valmis kuuntelemaan aina tarvittaessa ja vaikka kuinka usein. Pelkään kuitenkin vähän, että ystävyys on minun puoleltani liian innokasta. Jospa toinen väsyy? Mutta ehkä opin olemaan kiitollinen jokaisesta ystävyyden päivästä, minkä Jumala antaa! Ystävyydessäkin päivä kerrallaan.

Jumala ei ylitä koskaan itseänsä, mutta luodessaan naisen, Hän loi jotakin ylivertaisen kaunista. Mutta samalla niin käsittämätöntä!

Jos naisihailuni tuntuu liialliselta niin lopetan hurskaasti. Juutalaiselle rabbille tultiin valittamaan, että eräät uskovaiset miehet kokoontuessaan rukoilemaan Jumalaa ryhtyivätkin puhumaan aina naisista! Siihen viisas rabbi vastasi: ”Älkää te näistä miehistä huolehtiko. Eikö ole parempi että puhuessaan naisista he ajattelevat Jumalaakin. Pahempaa olisi, jos he rukoilisivat ääneen Jumalaa, mutta sydämessään ajattelisivat vain naisia!”

Jeesus kanssasi ystävä! Valoisaa pääsiäistä ja kevättä. Kristus nousi kuolleista, kuolemallaan kuoleman voitti ja haudoissa oleville elämän antoi.

terveisin Heikki Linnavirta, kirkkoherra

terveiset perheeni naisilta Malle-vaimolta, Veeralta, Saanalta, Sallalta, Matildalta ja Maija- Sofialta. No terveisiä myös perheen nuorilta miehiltä Jossulta ja Matilta

Ps. Olen seurannut innolla poliisisarjaa nimeltä ’Maria Kallio’. Pääosanesittäjässä on sitä jotakin. Melkein taidan hakea poliisikouluun.