Kirkkoherra Heikki Linnavirran seurakuntakirjeitä karjalohjalaiskoteihin, kesäkarjalohjalaisille ja sinulle.

vuosi:
talvi
Karjalohjan lapsellisen keltaisessa Pappilassa tammikuun paremmalla puolella 1991

Tervehdys ystävä ja kylänmies

Vuosi on vaihtunut ja monenlainen epävarmuus ja rauhattomuus hallitsee maailmaa. Kaiken pahan keskellä on hyvä muistaa että tämä on edelleenkin Jumalan maailma. Jumala toteuttaa tahtoaan ja suunnitelmaansa ihmisen pelastamiseksi ikuiselta onnettomuudelta. Myös sinusta Jumala haluaa huolehtia. Hyvyytesi tai huonoutesi ei ole ratkaiseva asia. Kaikki on yksin Jumalan rakkauden varassa. Ja Jumalalla riittää rakkautta sinua kohtaan.

Laitan yhden Raamatunkohdan juuri sinua varten: ”Itse rauhan Jumala pyhittäköön teidät kokonaan ja varjelkoon koko olemuksenne, teidän henkenne, sielunne ja ruumiinne, niin että olette nuhteettomat Herramme Jeesuksen Kristuksen tullessa. Hän, joka teitä kutsuu, on uskollinen ja pitää lupauksensa”. (1. Tess 5: 23-24) Sinä ja minä olemme usein epäluotettavia ja huonoja. Ystävyys ja rakkaus ovat vaikeita asioita. Jumala on kuitenkin uskollinen. Hänen ystävyytensä ja rakkautensa pysyy.

Vähän kotirintaman kuulumisia. Syksyllä kerroin että omenasato oli huono. Ei niitä riittänyt aivan jouluun asti. Jotenkin se aika on kuitenkin saatu kulumaan vaikka ei koko aika omenia rouskuttelekaan. Vaimo nimittäin kertoi joulun tienoossa että ’sinusta Heikki taitaa tulla vielä suurperheen isä’. Sitä tässä nyt odotellaan ja ihmetellään.

Lopettelen taas tällä erää. Voi mitä parhaiten ja Taivaan Isän turvallista läsnäoloa myös toivottelen!

Terveisin Heikki Linnavirta
Sekä pian toivottavasti suurperhe: Malle, Veera, Saana, Johannes, Salla, Matilda ja Matti

PS. Joku ystävä kyseli äskettäin ’kuinka se Malle oikein jaksaa perheen ja töiden keskellä?’ En minä muuta osannut sanoa kuin sen että sillä on harvinaisen hyvä ja itserakas aviomies.