Kirkkoherra Heikki Linnavirran seurakuntakirjeitä karjalohjalaiskoteihin, kesäkarjalohjalaisille ja sinulle.

vuosi:
talvi kevät
Karjalohjan sopivankeltaisessa Pappilassa tammikuussa 1990

Rakas Ystävä

Terveiset Tallinnan suomenkielisestä seurakunnasta eli Inkerin suomalaisilta. Olimme vaimoni Mairen kanssa ensimmäisellä yhteisellä viikonloppureissulla/lomalla ilman lasten ihanaa seuraa. Ensimmäinen kahdenkeskinen loma 12 vuoteen… Isoisäni oli Hämeestä kotoisin.

Meidän seurakunnallamme olisi paljon oppimista noilta inkeriläisiltä veljiltä ja sisarilta. Ei ne ulkoiset tekijät olekaan niin tärkeitä kun täällä yltäkylläisyyden keskellä luulisi.

Vuosi 1990 pitää sisällään monia seurakunnalle tärkeitä tapahtumia: Kirkon kattaminen kesällä - toivottavasti. Kirkkovaltuuston vaalit vuoden lopulla. Tarvitsemme kotiseurakunnassamme entistä suurempaa yksimielisyyttä ja sydänten avaruutta, ettei kateus ja oma pikkumaisuutemme tai hankala luontomme estäisi yhteisiä ja tärkeitä tehtäviä seurakunnassa.

Tämä vuosi on alkanut lupaavasti. Avioliittoon vihkimisiä on ollut jo kaksi! Suosittelen vahvasti avioliittoon menemistä kaikille epäileville pariskunnille, jotka miettivät: ’mennäkkö vai eikö mennä’. Jumalan siunausta ja erityistä huolenpitoa tarvitaan kaikissa perheissä. Muistutan vielä, että kirkollinen vihkiminen voidaan toimittaa juhlavasti, mutta koruttomasti kahden todistajan läsnä ollessa. Monilla miehillä tahtoo olla sellainen pelko, että ’kirkkohäihin’ on kutsuttava koko Ruuhka-Suomi.

Rakas Ystävä. Tervetuloa taas kaikkiin seurakunnan tilaisuuksiin: jumalanpalveluksiin, kinkereihin, kirkkokonsertteihin jne. Seurakunta on edelleenkin sinua varten. Jos väsyt ja loukkaannut joskus meihin työntekijöihin - minuun tai muihin - niin koita muistaa: tämä seurakunta on suurempi kuin ihmiset. Tämä on Jeesuksen Kristuksen seurakunta.

Vapahtajamme itse kutsuu meitä edelleen: ”Tulkaa minun luokseni kaikki te, jotka raadatte ja kannatte kuormaa. Minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja katsokaa minua: minä olen sydämeltäni lempeä ja nöyrä. Näin teidän sielunne löytää levon. Minun ikeeni on hyvä kantaa ja minun kuormani on kevyt.”(Matt. 11:28-30)

Jumalan Siunausta ja rauhaa toivottaen Heikki Linnavirta
Terveisiä lähettävät Malle sekä lapset - kaikki tyynni.