Karjalohjan historiayhdistys (Karjalohjan Historian tuki ry.)

Karjalohjan pitäjän historian kirjoittamiseksi perustettu yhdistys.

Historiayhdistys järjestää vuosittain Kansalaisjuhlan Lasikirkossa joihin kaikki kummit ovat osallistuneet. Myös tasavallan presidentti Tarja Halonen (2000). Puhujina syksyn juhlissa ovat olleet mm. presidentti Martti Ahtisaari (2001), FT, historioitsija Lasse Laaksonen (2001), MTV:n toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara (2000) ja rouva Eeva Ahtisaari (1999).

Karjalohjan Historian kirjoittajat FM Veikko Kallio, FM, Suomen Akatemian tutkija Anne Heimo, FM Matti Enbuske ja professori Jouko Vahtola ovat Kansalaisjuhlan vakiopuhujia!

Tule mukaan Historiayhdistyksen kannatusjäseneksi.

Historiayhdistys tiedottaa kirjoittamishankkeen edistymisestä, aikataulusta ja yhdistyksen toiminnasta karjalohjalaiskoteihin 3-4 kertaa vuodessa jaettavin tiedottein. Historiayhdistyksen puheenjohtaja on khra Heikki Linnavirta ja varapuheenjohtaja Markku Lehtonen.

Karjalohjan Historian tuki ry:n Toimintasuunnitelma vuodelle 2003

Karjalohjan Historiateos

Karjalohjan Historiayhdistys/ hallitus valvoo kirjoittajien työn edistymistä ja tarkastaa ja hyväksyy tuotettua tekstiä sopimusten edellyttämällä tavalla.

Aikataulu on suunnitelmien mukainen: Käsikirjoitus valmiina vuoden 2003 lopussa. Toimittamistyö, kirjapainojen kilpailuttaminen ja kirjan painaminen toteutetaan, niin, että historiateos on valmis syksyllä 2004.

Tiedottaminen

Yhdistys tiedottaa toiminnastaan kirjeitse 2 kertaa vuoden aikana karjalohjalaisille sekä informoi tarvittaessa myös tiedotusvälineitä. Yhdistys esittäytyy ja kertoo kuulumisistaan ’Puujärvipäivien’, ’Kesäasukkaiden kirkkopyhän’ ja muidenkin Karjalohjan tapahtumien yhteydessä.

Jäsenmaksut

Vuoden 2003 jäsenmaksut ovat 250 euroa yhdistysjäsen ja 10 euroa henkilökannatusjäsen.

Yhdistyksen tilinumerot: LUSP 400619-26552, LUOP 511201-48669.

Kansalaisjuhla ja Mika Waltari

Vuoden 2003 ’kulttuuriteema’ on ’Mika Waltari - kesäkarjalohjalainen’.

Syksyn perinteinen kansalaisjuhla järjestetään Karjalohjan Lasikirkossa. Tilaisuuteen kutsutaan yhdistyksen kaikki kummit

Kansalaisjuhlan alustukset liittyvät kirjailija Waltariin. Lisäksi Historiayhdistys on yhteydessä Karjalohjan kunnan sivistyslautakuntaan/ kirjastoon ja pyytää selvitystä mahdollisuuksista saada kirjastoon Waltari-osasto/ käsikirjasto sekä Waltarin tuotannon näyttely.