keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Hei Jeesus, täällä Heka, sateinen skutsi jossain Lohjalla

Syysmetsässä. Täällä on pilvin tosi pimein sieniä: herkkutatteja, kantarelleja ja haaparouskuja. Kuten tiedät Jeesus. Tunnistan vain punaisen kärpässienen. Sen alla olen sadetta pitämässä. Ei ole näkynyt sienenkerääjiä, joten rauha maassa ja mättäällä. Kuinka taas jouduin tänne? Äsken kaikki näytti toiveikkaalta. 

Olen laskenut kehotuksesi mukaan siunauksia. Niitä on enemmän kuin sammakolla poikasia. Olen siunattu perheellä, ystävillä, hyvillä työtovereilla, muutamalla uudella hampaalla ja kodilla, jossa on komero, mihin voin piiloutua pahaa maailmaa. 

Olen uuden syysvision edessä havahtumassa perheiden pelastumislupauksiin Raamatun valossa. Kiitos Jeesus. Kaikki alkaa Kirjan alusta: Luominen, Nooan arkki ja kahdeksan pelastunutta, portto Rahabin perheväen henkiinjääminen Jerikossa. Uusi Testamentti kertoo perheistä, jotka pelastuivat uskoessaan Jeesukseen. Roomalainen Cornelius, Filippin vanginvartija. 

Voimani palautuvat paraikaa lupauksesi ja rakkautesi mukaan. Näin sadetta kestävässä Raamatussa lukee. Sinun sanojasi huom! Jeesus, olet edelleen ja aina vaan kiinnostunut perheistä ja heidän parhaastaan. Kiitos siitä. Jatkan rukousta ja lasken perheeseeni enemmän porukkaa, kuin uskon isä Aabraham. Ok?

Sukupolvia on monta. Lapsilla on siipat, sisaruksia, vanhemmat, perheet. Seurakuntaperhe on myös perhettäni. Tässä tarvitsen viisautta, Herra. Kuinka saat tuhlaajatytöt ja - pojat onnellisesti Isän kotiin?  Tarkoitan myös perheitä sateenkaaren kaikissa väreissä. Jeesus, tiedät hämmennykseni. Korjaa kaikenlaisia rikkinäisiä perheitä. Apuja toivon, Sanasi kirkastumista, koska Jeesusfanittaja-pappeja on vähän ja meidän puheemme ovat terapeuttista kuin konepistoolin sarjatuli. 

Meikäläinen pakenee liian usein sienen alle tai komeron peittojen väliin, kun en osaa sanoa kauniisti: ”Ilman uskoa Jeesukseen, rakas veljeni ja sisareni olet ajautunut kauas Kodista”. En löydä kieltä ilmaisemaan: ”Ei ole heteroja, homoja, lesboja, on vain Jumalan kuvaksi luotuja ihmisiä, miehiä ja naisia, jotka tulevat pelastetuiksi, parannetuiksi, Jumalan sylissä oleviksi lapsiksi, yksin uskon ja Sanan kuulemisen kautta.

Jeesus, nyt jaksan. Sade lakkasi. Kiitos kun tulit hakemaan mut ihmisten ilmoille. Varjele pahasta. Jaksan ainoastaan Sinun varassa. Olet paras addikti ikinä. Sanokoon onneton Nietzsche mitä tahansa. Kiitos tuhansista siunauksista, joita jaat suurperheelleni (ks. yllä)

terveisin Heka, pappi ja kristitty yksin Jumalan armosta, vaan ei yksin. Hymiö.

torstai 17. syyskuuta 2015

Veljet ja sisaret

Elämä on kummallista ja siunauksia täynnä. Toiset Jumalan suuret lahjat ja varjelevat teot paljastuvat vasta Taivaassa. Maan päällä saa kokea palan Taivasta jokainen Jumalan lapsi. Vähän kotikuulumisia. Lapset ovat maailmalla ja asumme kotia Lohjalla kahden Mallen kaa. Ostimme uuden sängyn. Lastenlapset tykkäävät pomppia siinä kyläillessään. Me isovanhemmat emme pompi. Ainakaan usein. 

Työasiat alkavat helpottaa. Saan käydä kirkkoherran luvalla kerran kuussa Karjalohjalla pitämässä messun. Tämä on meikäläiselle tärkeää, koska jumalanpalvelusyhteisöni ovat karjalohjalaiset lisättynä lohjalaisilla. Karjalohjan kivikirkko on aina kotikirkkoni.
 Ero on aina vaikeaa, on kyse sitten avioerosta, kuolemasta tai työpaikan vaihtumisesta. Mutta mulla on tällainen parahultainen on-off vaihe. ”Sen kanssa voi elää”, sano mummo, kun vaaria sieti.
Karjalohjalla toimii kristillisiin arvoihin sitoutunut, Karjalohjan alueseurakuntaa tukeva, ” Karjalohjan hyvämaineisen seurakunnan ystävät ry.”Tule mielellään mukaan yhdistyksen kahvilailtapäiviin. Nyt olemme syyskauden Wanha-Emännässä ja joulukuussa Markku Vepsän kotona. 

 Pidimme viimeisen vanhamuotoisen riparin Lasikirkossa/ Kivikirkossa/ kirkonmäellä taaksejääneenä kesänä. Ensi vuonna karjalohjalaiset ja muutkin voivat valita mm. Bergvikin leirin. Olen yhtenä vetäjänä siellä. (Leirijakso 16.6. - 23.6.)  Konfirmaatio omassa kirkossa Karjalohjalla su 3.7. klo 10.  Lisätietoja tulee kirjeitse a’la rovasti Horst Gripentrog. Hyvämaineinen yhdistyksemme antoi stipendit kaikille viime kesän isosille, ns. ylimääräiset konkari-isoset saivat ihan tuntuvan muistamisen. Olihan tuo viimeinen Lasikirkko/Turku mallinen sessio. Kaikki isoset olivat hyvällä flow fiiliksellä mukana. Jatko-rippis on Lasikirkossa su 8.11 klo 10 - 15. Siitä laitan infoa myöhemmin.

Rakas ystävä. Jumala on olemassa ja asettuu aina heikkojen ja alas painettujen puolelle. Jeesus on tullut etsimään kadotettuja - saatanan huijaamia - ihmisiä. Usko rohkeasti: Sinut on löydetty. Jeesus kutsuu sinua nimeltä. Sinut on tarkoitettu Taivaan kansalaiseksi. 
Pala Taivasta maan päällä. Sinun lähelläsi. Jeesus tulee liki. Saat olla vapaa Jumalan lapsi, kun tahdot. Riittää kun sanot: ”Jeesus, auta, pelasta!”
  
Elämä on kaunis laulu, vaikka joskus hätäilen, kuin lähetyssaarnaaja ihmissyöjien padassa.  Muistetaan toisiamme rukouksin. Samoin niitä, joiden kanssa on vaikeaa olla. Siunaaminen on Jumalan lapsen tehtävä. Anteeksipyytäminen ja - antaminen onnistuu aina, kun uskoo: Jeesus on Herrani ja Jumalani. Hänelle on kaikki mahdollista.

Jeesus kanssasi, ystävä
Heikki Linnavirta, diakoniapappi, rovasti

Ps. Liity meidän yhdistykseen ”Karjalohjan hyvämaineisen seurakunnan ystävät”. Meillä saa uskoa, etsiä ja epäillä. Aitous ja rehellisyys ovat hyvä juttu. Vaikka talkoilemme ja rukoilemme, niin rahan tarve on nyt akuutti. Jotta voimme toimia Karjalohjan ystävien ja kaiken maailman Jumalan luomien hyväksi. Mieti voitko olla kuukausilahjoittaja yhdistyksemme hyväksi. Tämän tukiyhdistyksen on tarkoitus toimia Jeesuksen paluuseen asti. Tuo päivämäärä saattaa olla kauempanakin. Rukousta, läsnäoloa ja rahaa sinulta toivomme. Ota yhteyttä hallituksen jäseniin. Puheenjohtaja tietää eniten rahasta ja hallinnosta, meikäläinen on preacherman,niinku.
Yhdistyksemme tilinumero: 
Karjalohjan hyvämaineisen seurakunnan ystävät ry.  
FI20 4006 0010 1879 83

tiistai 1. syyskuuta 2015

Neuvostoliitto ja media

Vanhoina hyvinä aikoina oli suuri ja mahtava Neuvostoliitto, joka eli edistyen - kestävän kehityksen aikoja - vuodesta toiseen. Livenä eteenpäinmeno ei tapahtunut, mutta tiedotus korvasi puutteen. Kun luki lehtiä ja seurasi virallisia kanavia, niin venäläiset elivät paratiisissa. Kaikki oli hyvin, kun ei ajatellut liikaa. Oli vain, kuin hiiri Kissalassa

Suomessa on otettu oppia tuosta entisestä vallankäyttäjästä. En tarkoita valtiota, enkä kuntasektoria, vaan vallan linnaketta, joka ei ole köyhä, ainoastaan kipeä, sairas. Yhteisö hallitsee median, kuin vanha kehno. Välillä se tekeytyy hajuttomaksi, mauttomaksi ja värittömäksi, kuin häkä, sitten taas kulttuurin lippulaivaksi tai köyhien puolustajaksi. Nyt on kärkihankkeena luonnonsuojelu. Juodaan reilun kaupan kahvia ja vastustetaan kaikkea energiantuotantoa. Hankaussähkö sentään hyväksytään. Siinä on edistytty huikeasti, niin turullisesti, espoollisesti, kuin kansallisesti työpaikkakiusaamisen ja konsultoinnin osa-alueilla.

Yhteisössä käytetään paljon sanaa ”kompata”. Kompataan vaaleapunaista, sateenaarivärejä, feministejä, idän uskomuksia, globalisaatiota ja Barbie miehiä: komeita, edustavia, fiksuja ja munattomia. Suurin idea on ”ihminen on Jumala” - uskomus. Kaikki ihmiset ovat jumalia, kunhan vähän hankaa, tasapäistää ja vapauttaa Raamatun välittämästä taikauskosta, tuosta syyllistämisen käsikirjasta. Yhteisön johtaja on tuntematon. Hänestä käytetään jossakin halveksitussa kirjassa nimitystä ”valkeuden enkeli”. Lähellä on aika, jolloin tuo yhteisö hajoaa. Vapaus on lähellä. Kiitos Herralle. 

Jeesus kanssasi, ystävä

Heikki Linnavirta, toripappi, rovasti