tiistai 24. marraskuuta 2015

Mind fullness

Jeesus-usko ahdistaa sekulaaria suomalaista. Varsinkin naistenlehtiä lukevaa, viihdeohjelmia katsovaa ja peilin edessä itseään ihastelevaa otusta.  Ainakin hoitoalalla mm. kunnissa saa - osana koulutusta - mind fullness sessioita alan guruilta. Täytä mielesi ajatuksilla, jotka rakentavat sinua. Kehitä itseäsi entistä positiivisemmaksi ihmiseksi. Heittäydy uskomaan itseesi ja mahdollisuuksiisi. Tämä kuulostaa ihan Obaman vaalilauseelta: ”Minä voin, minä pystyn!” Pian sekulaari suomalais-ugrilainen metsäläinen muuttuu täydeksi ja kokonaiseksi olennoksi. Pää on täytetty pian karhunvillalla ja pumpulipilvillä. Vähän Raamattua mukaillen ja metsästäjän ajatuksia toistaen:” Se on täytetty pää.”

Paavali (yksi fariseus, joka pamahti uskoon) kirjoitti: ” Olkoon teilläkin sellainen mieli, joka Kristuksella Jeesuksella oli.” Usko Jeesukseen on Jumalan läsnäolossa elämistä, rakkautta, iloa ja rauhaa Pyhässä Hengessä. Usko Jumalan Poikaan on syntisen ja armahdetun, pelastetun ja voiton saaneen, nöyrän ihmisen tapa elää kristittynä, Taivaan kansalaisena.

Mind fullness ja muut vastaavat viritykset ovat sekundan valmistajan (saatana, langennut enkeli ja ihmiskunnan vihollinen) käsialaa. Mind fullness on ilmaisen lounaan tarjoamista, josta joutuu aina maksamaan. Kannattaa ajatella kahdesti. Täytänkö mieleni itsekkyydellä, ylpeydellä ja valheella, vai onko minulla Kristuksen mieli? Uskonko guruihin ja apinasta kehittyneeseen ihmiseen, joka rakentaa vielä joku päivä uuden Baabelin tornin, joka ulottuu kuun pimeälle puolelle. Vai uskallanko heittäytyä rikkinäisenä ja heikkona ihmisenä täysillä Jumalan varaan huutaen: ”Jeesus, auta, pelasta, hoida homma. Olen mind empty ja rapiat päälle”.

Jeesus kanssasi, ystävä
Heikki Linnavirta, rovasti Lohjan hyvästä kaupungista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti