tiistai 1. syyskuuta 2015

Neuvostoliitto ja media

Vanhoina hyvinä aikoina oli suuri ja mahtava Neuvostoliitto, joka eli edistyen - kestävän kehityksen aikoja - vuodesta toiseen. Livenä eteenpäinmeno ei tapahtunut, mutta tiedotus korvasi puutteen. Kun luki lehtiä ja seurasi virallisia kanavia, niin venäläiset elivät paratiisissa. Kaikki oli hyvin, kun ei ajatellut liikaa. Oli vain, kuin hiiri Kissalassa

Suomessa on otettu oppia tuosta entisestä vallankäyttäjästä. En tarkoita valtiota, enkä kuntasektoria, vaan vallan linnaketta, joka ei ole köyhä, ainoastaan kipeä, sairas. Yhteisö hallitsee median, kuin vanha kehno. Välillä se tekeytyy hajuttomaksi, mauttomaksi ja värittömäksi, kuin häkä, sitten taas kulttuurin lippulaivaksi tai köyhien puolustajaksi. Nyt on kärkihankkeena luonnonsuojelu. Juodaan reilun kaupan kahvia ja vastustetaan kaikkea energiantuotantoa. Hankaussähkö sentään hyväksytään. Siinä on edistytty huikeasti, niin turullisesti, espoollisesti, kuin kansallisesti työpaikkakiusaamisen ja konsultoinnin osa-alueilla.

Yhteisössä käytetään paljon sanaa ”kompata”. Kompataan vaaleapunaista, sateenaarivärejä, feministejä, idän uskomuksia, globalisaatiota ja Barbie miehiä: komeita, edustavia, fiksuja ja munattomia. Suurin idea on ”ihminen on Jumala” - uskomus. Kaikki ihmiset ovat jumalia, kunhan vähän hankaa, tasapäistää ja vapauttaa Raamatun välittämästä taikauskosta, tuosta syyllistämisen käsikirjasta. Yhteisön johtaja on tuntematon. Hänestä käytetään jossakin halveksitussa kirjassa nimitystä ”valkeuden enkeli”. Lähellä on aika, jolloin tuo yhteisö hajoaa. Vapaus on lähellä. Kiitos Herralle. 

Jeesus kanssasi, ystävä

Heikki Linnavirta, toripappi, rovasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti