sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Islam ja Boko Haram


Nigerian bokobokot ja Afganistanin talebanit hyökkäävät siviilien, naisten ja lasten kimppuun. Uhreina ovat erityisesti ei-muslimit. Eri tavalla suuntautuneet muslimitkin ovat toisinaan uhreja. Kysymys näillä islamilaisilla ryhmillä on taistelu islamin puolesta länsimaisia ja myös kristillisiä arvoja vastaan. ”Kuolema USA:lle ja kuolema Israelille” on huuto ja aate, jonka jakavat sadat miljoonat islamin kannattajat, Joko aatteensa puolesta tai pelosta tiukkapipoisempia islamin kannattajia kohtaan. Se nähtiin 9/11 uutiskuvissa.

Mietinpä nyt Nigerian kohdalla erityisesti ja islamin kohdalla laajemmin: ”Missä on tasa-arvon puolustajat, feministit ja vihertävänpunaiset naisasiamiehet? Mikä saa nämä hyväosaiset länsimaalaiset vaikenemaan? Yksi audi-mies sai muutama vuosi sitten kaikki Suomen amatsonit kiihkon partaalle. Nyt vaietaan, koska islam on tabu. Koraani on allahin sanaa. Puhdasta arabian kieltä. Sitä ei saa arvostella, koska islam luo tänä päivänä kaikkialle terrorisminpelon ilmapiiriä. Valistuneina itseään pitävät vaikenevat. Demokratian kaikkivaltiuteen uskovat neuvottelevat, kuin Chamberlain aikoinaan  natsien kanssa. Islamin harhat ovat petollista todellisuutta. Se vaikuttaa Nigerian ja Afganistanin lisäksi myös Suomessa.

Raamattu on maailman luetuin kirja. Raamattu on myös maailman revityin, poltetuin ja halveksituin kirja. Tätä raamattuvihaa harjoittavat islamilaisten lisäksi myös maallistuneet länsimaiset pakanat. Muutamat leipäpiispat ja -papit ovat Raamatun repijöiden aatelia. Teologian opiskelijat Suomessa saavat  yliopistokoulutuksen Raamatun repimisessä. Kiitos eksegeettisten huru-ukkojen.

Raamattu on kuitenkin ainoa pelastus ja turva vihan, rasismin ja sodan uskontoja vastaan. Raamatun Jumala, ristiinnaulittu ja ylösnoussut Jeesus Kristus on ainoa tie pelastukseen. Tuo pelastus on tarkoitettu Taivaan lisäksi käytettäväksi jo tässä elämässä, maan päällä. Se on tarjolla maailman aivan jokaiselle ihmisille rotuun, uskontoon, sukupuoleen katsomatta. Kaikille on Tie valmis Taivasta myöten.

Jospa uskaltaisimme vähän selkeämmin näyttää väriä Jeesuksen puolesta vääriä ja kadottavia uskontoja ja uskomuksia vastaan! Kun  Jeesus on Herramme, niin silloin mammona, islam, pakanuus, hindulaisuus, ateismi jne. ovat vääriä, vääriä, vääriä uskontoja. Sanon oikean sanan näistä vääristä uskonnoista: Ne edustavat antikristusta. Ne ovat Kristuksen rakkauden, uskonnonvapauden, ihmisoikeuksien, demokratian ja Jumalan vihollisia.

Huomaan kirjoittavani islamista aina sordino päällä, koska pelkään väkivaltaa ja olen arka mies. En ole silti suvaitsevainen, koska sana suvaita/sietää kertoo negatiivisesta ja yläluokkaisesta asenteesta erilaisia kohtaan. Opettelen edelleen ”vain rakastamaan”. Rakastamaan myös vihollisiani. Ovat he sitten naapurissa tai maapallon toisella puolella. Kuuliaisuuden takia, koska Jeesus käskee. Ei pyydä, vaan käskee: ”Rakasta lähimmäistäsi, niin kuin itseäsi”. Herra, opeta minulle tuota rakkautta ja totuutta. Siunaa vainottuja ihmisiä. Erityisesti niitä koulutyttöjä Nigeriassa. Aamen.

Jeesus kanssasi, ystävä

Heikki Linnavirta, Karjalohjan pappi, rovasti