maanantai 13. toukokuuta 2013

Haudatkaa sydämeni vaikka Wounded Kneehen!


Ensimmäinen Karjalohjan hyvämaineisen seurakunnan vuosi Lohjan hallintokokeiluseurakunnan alaisuudessa. Olemme vasta toukokuussa ja karjalohjalaisia on kuollut kaksi kertaa enemmän kuin aikaisempina vuosina. Se on Lohjaakin korkeemmas käres ihmisen elinpäivät, mutta ajatukset silti karkailevat.

Ahdistaa, kun suurseurakunnan kiirettä ja kasvottomuutta ollaan työntämässä meidänkin seurakuntaan. Karjalohjalaisilla on autoja, he matkustavat ympäri maailmaa, käyvät sukulaisten ja ystävien hautajaisissa monissa isoissa kaupungeissa. Jopa Turussa.

Jatkuvasti  saa Karjalohjan seurakunta kiitosta  kiireettömyydestä ja ihmisten kohtaamisesta. Meillä on ollut aikaa keskustella omaisten kanssa, kun läheinen on kuollut. On ollut aikaa kuunnella ja suunnitella yhdessä hautajaisia ja muistotilaisuutta. On ollut aikaa käydä läpi poisnukkuneen elämänvaiheet lapsuudesta viimeisiin hetkiin asti. On ollut aikaa viettää hautajaisia ja osallistua muistotilaisuuksiin.

Messuissakin on saanut olla kiirehtimättä. On ollut aikaa saarnalle, rukoukselle, öljyllä voitelulle, virsille ja hiljentymiselle. Nyt on uusi aika alkanut. Lohjan malli. Ei enää aikaa seurakuntalaisille, kun työntekijöillä pukkaa keikkaa muualle.

Seurakunnan - Karjalohjan hyvämaineisen - päätarkoitus on julistaa evankeliumia Jeesuksesta, joka pelastaa synnin, sairauden ja kuoleman vallasta ikuiseen elämään. Tämä tapahtuu messujen, esirukoushetkien, hartauksien ja kirkollisten toimitusten, myös hautajaisten, kautta.

Kesän aikana - jos Luoja suo - perustamme Karjalohjan hyvämaineisen seurakunnan tuki - ry:n. Karjalohjan seurakunta tarvitsee virallisen edunvalvontayhteisön tukemaan Lohjan seurakunnan Karjalohjan alueen ihmisiä. Tämä on nyt nähty. Messut ja kirkolliset toimitukset Karjalohjalla ovat edelleen karjalohjalaisia ja Karjalohjan ystäviä varten. Kristillinen kirkko on palveluyhteisö, jolla on Missio: Helvetti saatanalle  - Taivas täyteen ihmisiä!

Jeesus kanssasi.
Heikki Linnavirta, Karjalohjan pappi, rovasti

Ps. Toimituksien ja messujen synkronointia huonontaa myös Sammatin seurakuntaneuvoston      (ja Espoon kapitulin lähettämän luottosijaiskirkkoherran) masinoima päätös (SKN 118, 4.10.12), jossa minua ei haluta toimimaan Sammatissa, koska Espoon uudenkarhea piispa antoi minulle ’Hekan Blogeista’ kaksi kirjallista huomatusta*. Lisäseuraamuksiakin on päätöksen mukaan vielä tulossa.  Näitäkin odotellessa sammattilaiset ovat vapaat Karjalohjan papista.
*Vihreät armomurhaajat        * Tuomiokapitulit remonttiin

perjantai 10. toukokuuta 2013

What’s Wrong Mister Spong?-         Hekan Blogi 26.5.03, 10 vuotta sitten,  jolloin blogeja ei vielä ollut keksittykään
 
Helsingin Kirkkopäivillä olin pitämässä sadetta Espalla. Meillä karjalohjalaisilla oli teltta, jossa  esittelimme pientä Karjalohjan seurakuntaamme, siinä sivussa myös kuntaa, Karjalohjan  Historianyhdistystä, Heponiemen mahtavaa Hiljaisuuden keskusta ja perhekotia ’Toivon ja Rauhan Maja’.

Telttamme ulkopuolella oli parkkipaikan P- liikennemerkki ja sen alla teksti: ’Karjalohjan hyvämaineinen seurakunta’. Vastasin molemmilla kotimaisilla (paitsi ruotsiksi) n. 330 kertaa kysymykseen:
- Miksi teidän seurakuntanne on hyvämaineinen ?

Tässä lyhyt vastaus:
-          Uskomme Jeesukseen Kristukseen, heikkojen ihmisten auttajaan ja pelastajaan. 
-          Julistamme Raamatun sanomaa rististä, joka vapauttaa ihmisen, synnin, kuoleman ja Saatanan vallasta. 
-          Neuvomme tien pelosta vapauteen, vihan vallasta rakkauden valtakuntaan.

Eivätkö kaikki julista näin?
-          Eivät ne, jotka ovat syntyneet hopealusikka suussa.
-          Eivät ne, joilla on terveyttä, varallisuutta ja joutavaa aikaa jauhaa paskaa teologian ja filosofian nimissä.

Kun ihminen on lyöty, kun ilo tuntuu kadonneen lopullisesti. Kun kaikki ihmiset ovat kaukana eikä elämässä ole muuta kuin pimeyttä. Silloin ei mietitä syntyikö Jeesus neitseestä. Silloin ei turhenneta  ristin sanomaa ja Jumalan pelastussuunnitelmaa. Silloin huudetaan Pietarin lailla:
 - Herra auta, pelasta! Minä hukun!

Ja pelastus on yhtä lähellä, kuin kristitty veli tai sisar, joka sanoo: 'Jeesus rakastaa sinua. Minäkin  rakastan sinua. Ole turvallisella mielellä, sinun syntisi annetaan anteeksi'. Meidät on luotu uskomaan  tähän päivään ja hetkeen. Jumala itse on tässä hetkessä. Hyvin persoonallisella, todellisella ja parantavalla tavalla.

Hyvämaineisia kristillisiä seurakuntia on maailma pullollaan. Ei spongailla joutavia, vaan
eletään uskoa etsien ja uskoon turvaten Jumalan lasten elämää. Kyllä se siitä!

Jeesus kanssasi, ystävä.

Heikki Linnavirta, kirkkoherra

Viinaa ja muuta nannaa lapsilleVuosikymmeniä on kerrottu vanhemmista, jotka antavat lastensa tottua alkoholiin turvallisesti kotioloissa. Näin vältytään monilta vaaroilta pahassa maailmassa? Sama periaate sopii kaiketi myös muihin aikuisten oikeuksiin ja huonoihin käytösmalleihin. Tupakkaa ja nuuskaa voi myös tarjota lapselle jo kotona, jottei tule pahaa nikotinistia. Osaa sitten vetää kevytsikareita vain silloin tällöin. Sivistyneesti ja ilman riippuvuutta. Myös huumausaineet sopivat tällaisten vanhempien kasvatusmetodeihin. Marisätkä rauhoittaa kummasti uhmaikäistä lasta ja murrosikäistä teiniä.

Lapset ovat lapsia, nuoret nuoria ja aikuiset ovat aikuisia ja vastuussa lapsistaan. Jos kotona ei uskalleta sanoa ei, kun lapsi haluaa heikoille jäille tai kuumalle levylle istumaan, niin tällainen vanhempi on Donnerin sanoin: ”Dorka!”

Länsimainen ihminen haluaa korvata Jumalan viisaalla ihmisellä. Demokratia, yhteisöllisyys ja suvaitsevaisuus voittavat kaiken. Nämä taikasanat poistavat rikollisuuden, itsekkyyden ja riippuvuudet. Tätä kokeiltiin Neuvostoliitossa ja muissa kommarimaissa. Tätä ajavat meidän myöhäisheränneet vihertävät kotikommunistit. Historia opettaa ihmiselle, ettei historiasta opita mitään. Näin ihmisten kesken.
Ilman Jumalaa tuhoamme nopeasti lapset ja nuoret. Ilman Raamatun antamaa arvovaltaa perheistä ja sen jäsenten eri tehtävistä me olemme näitä hömppäfiksuja: sallimme, opetamme  tosi vähän ja annamme kaiken kasvaa vapaasti.

Jos vanhemmat haluavat opettaa jälkikasvuaan, niin kannattaa jututtaa  lääkäreitä ja sairaanhoitajia alkoholistipotilaistaan. Kannattaa tutustua narkomaanien arkeen. Nuorten ja muutamien keski-ikäisten.  Tämän sortin vanhuksia ei ole elossa. Kannattaa myös käydä opintomatkalla Kööpenhaminassa. Siellä on erityisesti olutpultsareita. Heilläkään ei ole kivaa, vaikka monet jo kotona saivat ottaa sillä lailla turvallisesti ja valvotusti.

Jeesus. Havahduta jumalattomia ja ns. sivistyneitä suomalaisia ja länsimaalaisia. Tämä joukko on - Donnerin sanoin - dorka! Aamen.

Heikki Linnavirta, Karjalohjan pappi, rovasti, kirjailija