torstai 4. tammikuuta 2018

Jumalantervettä ja moi, ystävät Karjalohjalla ja Karjalohjan ystävät kaikkialla

Toivotan sinulle voimia, iloa, rohkeutta ja Jumalan suurta siunausta vuodelle 2018. Kertoilen muutamia kuulumisia yhdistyksestämme, ”Karjalohjan hyvämaineisen perinneyhdistys”. Vuosi 17 meni ihan ihmetellessä. Lyhensimme yhdistyksemme nimeä. Hyvämaineisen sisältö on edelleen laaja. Jeesus on hyvämaineinen, Jeesuksen seuraajat ovat hyvämaineisia, vaikkei aina hyvätapaisia. Karjalohjan edesmennyt seurakunta oli hyvämaineinen. Karjalohjalaiset ovat aina hyvämaineisia, kesäasukkaita myöten. Meidän hyvä maineemme on kiirinyt Sammattiin asti. Väittävät kainuulaiset ystävämme.

Viime vuonna vietimme erilaisia hartaus/kahvila/laulu/ tilaisuuksia. Näissä kokoontumisissa oli hyvä hartailla ja parantaa maailmaa, laulaa ja viettää myös tarvittaessa yksityistä Ehtoollista. Lohjansaaressa olemme kokoontuneet Maija Kallion luona kesäillan lauluhetkessä ja Kauneimpien joululaulujen merkeissä. Aiemmin keräännyimme yhteen vuosikaudet Nuolimoilla. Hyviä kokoontumisia. Maija Anttila on hoitanut viime vuosina kanttorin hommat. Saarelaiset ovat edelleen oma heimonsa. Lossilla ja ilman.

Unkan Baarin joulurauhan julistus on kymmeniä vuosia vanha perinteemme. Teperin nuoret isät, Tanu Wägg lukijana, Kalle Salonen kanttorina ja meikäläinen eksyneenä pappina; tällä joukolla olemme välittäneet jouluterveiset karjalohjalaisille ja monille muille. Nyt aattona meitä oli väkeä paikalla sillien tavoin liki toisiamme. Yli sata, väittää Harri. Otin Tarja presidenttimme kommentin meikäläiselle kehuna. Se meni asiatarkasti näin: ”Sä olet parempi pappi, kuin poliitikko”.

Tänä vuonna – jos Luoja suo – pidämme kuukausittain Ystäväkahvitteluja Karjalohjan kylätalo Kehrässä, kenties muutaman kenttäjumalanpalveluksen jossakin. Minulla on firman puolesta mahdollisuus pitää messuja kerran kuussa myös Karjalohjan kirkossa. Olen siitä kiitollinen joka suuntaan, paitsi en alakertaan.

Yhdistyksen toiminta aiheuttaa kustannuksia. Maksamme vuokraa kokoontumistiloista, matkakorvauksia tai pitsakortteja maksamme vieraammille vierailijoille. Meillä on jäsenmaksutuloja, jos muistamme maksaa jäsenmaksumme. Kaisa Niskala tietää näistä asioista enemmän. Ole yhteydessä häneen, jos haluat tukea toimintaamme myös fyrkallisesti.  Ilmoittelemme tilaisuuksistamme huonosti, joten ole aktiivinen, sanoi mummo lumessa.

Siunausta. Jeesus kanssasi, ystävä

Heikki Linnavirta, Karjalohjan hyvämaineisen perinneyhdistyksen puheenjohtaja, rovasti