keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Päästä irti Karjalohjasta

”Päästä irti Karjalohjasta” on yhden, Suomen luterilaisen kirkon, piispan kehotus meikäläiselle vuosia sitten. En jaksa muistella, missä yhteydessä tuo lause tarttui mieleeni. Mietin usein:
  •        Ketä kerran kuussa pitämäni messut Karjalohjalla häiritsevät?
  •        Miksi ne haittaavat jotain täysin ulkopuolista piispaa?
  •       Miksi raahaudun edelleen, vaikka ahdistaa, Karjalohjalle?

Olen uskovainen pappi. Pyrin saarnaamaan Raamatulle kuuliaisesti. En revi, enkä kääri rullalle pyhän kirjan lehtiä eksegeetti-anarkistien, enkä kulttuurisieppojen tapaan. Lapsenuskoni ja olemassaoloni häiritsee – näin tulkitsen – Iisebelin hengen mukaisesti eläviä laitoskirkon rouvia, sekä arempia miehiä, jotka ovat jääneet tossun alle.

Karjalohja on osa Lohjan seurakuntaa, työyhteisöäni. Kristityn papin velvollisuuteni, on pitää Jumalan sanaa esillä - edes hiillosliekillä - Karjalohjan ihmisille. Muuten rakas kotiseutuni nukahtaa Ruususen ikiuneen, uudelleen rakennettu Kivikirkko muuttuu naakkojen asunnoksi. Kristillisen kirkon piispa kehottaa: ”Päästä irti Karjalohjasta”.

Jeesus kanssasi, ystävä

Heikki Linnavirta, rovasti, Lohjan pappi, Karjalohjan hyvämaineisen seurakunnan kirkkoherra 1988 – 2012