torstai 17. syyskuuta 2015

Veljet ja sisaret

Elämä on kummallista ja siunauksia täynnä. Toiset Jumalan suuret lahjat ja varjelevat teot paljastuvat vasta Taivaassa. Maan päällä saa kokea palan Taivasta jokainen Jumalan lapsi. Vähän kotikuulumisia. Lapset ovat maailmalla ja asumme kotia Lohjalla kahden Mallen kaa. Ostimme uuden sängyn. Lastenlapset tykkäävät pomppia siinä kyläillessään. Me isovanhemmat emme pompi. Ainakaan usein.

Työasiat alkavat helpottaa. Saan käydä kirkkoherran luvalla kerran kuussa Karjalohjalla pitämässä messun. Tämä on meikäläiselle tärkeää, koska jumalanpalvelusyhteisöni ovat karjalohjalaiset lisättynä lohjalaisilla. Karjalohjan kivikirkko on aina kotikirkkoni.
 Ero on aina vaikeaa, on kyse sitten avioerosta, kuolemasta tai työpaikan vaihtumisesta. Mutta mulla on tällainen parahultainen on-off vaihe. ”Sen kanssa voi elää”, sano mummo, kun vaaria sieti.
Karjalohjalla toimii kristillisiin arvoihin sitoutunut, Karjalohjan alueseurakuntaa tukeva, ” Karjalohjan hyvämaineisen seurakunnan ystävät ry.”Tule mielellään mukaan yhdistyksen kahvilailtapäiviin. Nyt olemme syyskauden Wanha-Emännässä ja joulukuussa Markku Vepsän kotona.

Pidimme viimeisen vanhamuotoisen riparin Lasikirkossa/ Kivikirkossa/ kirkonmäellä taaksejääneenä kesänä. Ensi vuonna karjalohjalaiset ja muutkin voivat valita mm. Bergvikin leirin. Olen yhtenä vetäjänä siellä. (Leirijakso 16.6. – 23.6.)  Konfirmaatio omassa kirkossa Karjalohjalla su 3.7. klo 10.  Lisätietoja tulee kirjeitse a’la rovasti Horst Gripentrog. Hyvämaineinen yhdistyksemme antoi stipendit kaikille viime kesän isosille, ns. ylimääräiset konkari-isoset saivat ihan tuntuvan muistamisen. Olihan tuo viimeinen Lasikirkko/Turku mallinen sessio. Kaikki isoset olivat hyvällä flow fiiliksellä mukana. Jatko-rippis on Lasikirkossa su 8.11 klo 10 – 15. Siitä laitan infoa myöhemmin.

Rakas ystävä. Jumala on olemassa ja asettuu aina heikkojen ja alas painettujen puolelle. Jeesus on tullut etsimään kadotettuja - saatanan huijaamia - ihmisiä. Usko rohkeasti: Sinut on löydetty. Jeesus kutsuu sinua nimeltä. Sinut on tarkoitettu Taivaan kansalaiseksi.
Pala Taivasta maan päällä. Sinun lähelläsi. Jeesus tulee liki. Saat olla vapaa Jumalan lapsi, kun tahdot. Riittää kun sanot: ”Jeesus, auta, pelasta!”

Elämä on kaunis laulu, vaikka joskus hätäilen, kuin lähetyssaarnaaja ihmissyöjien padassa.  Muistetaan toisiamme rukouksin. Samoin niitä, joiden kanssa on vaikeaa olla. Siunaaminen on Jumalan lapsen tehtävä. Anteeksipyytäminen ja – antaminen onnistuu aina, kun uskoo: Jeesus on Herrani ja Jumalani. Hänelle on kaikki mahdollista.

Jeesus kanssasi, ystävä
Heikki Linnavirta, diakoniapappi, rovasti

Ps. Liity meidän yhdistykseen ”Karjalohjan hyvämaineisen seurakunnan ystävät”. Meillä saa uskoa, etsiä ja epäillä. Aitous ja rehellisyys ovat hyvä juttu. Vaikka talkoilemme ja rukoilemme, niin rahan tarve on nyt akuutti. Jotta voimme toimia Karjalohjan ystävien ja kaiken maailman Jumalan luomien hyväksi. Mieti voitko olla kuukausilahjoittaja yhdistyksemme hyväksi. Tämän tukiyhdistyksen on tarkoitus toimia Jeesuksen paluuseen asti. Tuo päivämäärä saattaa olla kauempanakin. Rukousta, läsnäoloa ja rahaa sinulta toivomme. Ota yhteyttä hallituksen jäseniin. Puheenjohtaja tietää eniten rahasta ja hallinnosta, meikäläinen on preacherman,niinku.
Yhdistyksemme tilinumero:
Karjalohjan hyvämaineisen seurakunnan ystävät ry.
FI20 4006 0010 1879 83