tiistai 31. maaliskuuta 2015

Megakirkon papit - Hekan Blogi 31.3.15

Jenkeissä papit ovat usein tähtiä ja suuria julkkiksia. Tähdenlentoja näkyy ja kuuluu aika tasaiseen tahtiin Obaman luvatussa maassa. Kuuluisuus ja kunnia ovat vaarallisia takiaisia. Uutiset kertovat skandaaleista: Rahanahneus, vieras peti, kristinuskon yksinkertaisuuden hämärtyminen. Näin muualla. Saatanalla on sormet pelissä. Mitä komeampi haaksirikko kirkossa, sitä makoisampi voitto kristinuskon vihollisille. Parannusta voi tehdä ja tehdään. Moni langennut pappi on Jumalan armosta tehnyt täyskäännöksen syntien teiltä ja noussut jaloilleen. Jeesus on uusien alkujen Jumala kirkon työntekijöille.

Suomessa kaikki on toisin. Papit ovat Minna Canthin ajoista lähtien edustaneet yhteiskunnassa aaseja ja narreja. Parhaat naurut papisto saa nykyään viihdeohjelmissa, kun tervot ja pervot pilkkaavat kristillisen kirkon arvoja ja duunareita. Pala Amerikkaa on rantautumassa meille. Jokunen pappi on jo karistanut Raamatun opit ja neuvot harteiltaan. He järjestävät viini- ja virsi-iltoja: Tervetuloa alkoholistit. Osallistuvat viihdeohjelmiin tyyliä Tsiisus Helluntailainen: Rakentaa masentuneita ja uskon kriisissä kamppailevia. Suvaitsevaisuuden kärkijoukko: Peukutetaan kaikille menninkäisille, jotka kirjoittavat edes joskus Jeesus-nimen isolla.

Onneksi nämä eksytetyt papit ja kellokkaat ovat vähemmistö Suomen kansankirkossa. Elämää on Kehä - Kolmosen ulkopuolella. Pappeja on jopa Lappeenrannassa, Pohjanmaalla, Turussa, ja Kainuussa, puhumattakaan Uudenmaan susirajasta. Luterilaisen kirkon papit ovat saarnanvirkaan asetettuja kristittyjä. Pappien tehtävä on julistaa Jumalan sanaa ja jakaa sakramentteja. Tämä ei aina tuo kiitosta eikä mainetta. Perustyö tuo pelastuksen monelle syntiselle ja eksyneelle. Papin kutsumustyö ilman glooriaa kuulostaa joskus… Jeesuksen seuraamiselta kohti ristiä ja kuolemaa, kohti ylösnousemusta ja Taivaan kunniaa. Matka on kesken. Herra, älä jaa palkintoja seuraajillesi maan päällä. Sotkeudumme askelissa ja olemme vaarassa ylpistyä. Jeesus, muista minua Valtakunnassasi. Tänään.

Iloista Pääsiäistä.

Kristus nousi kuolleista.
Kuolemalla kuoleman voitti.
Haudoissa oleville elämän antoi.

Jeesus kanssasi, ystävä
Heikki Linnavirta, huutolaispappi, rovasti