maanantai 6. lokakuuta 2014

Vadelmavenepakolainen ja pääministeri Stefan Löfven

Olen Ruotsin ystävä. Tukholma on mielestäni Pohjoismaiden ykköspääkaupunki. Tunnelbana, eri kaupunginosat, ystävälliset ihmiset. Sergelin torilla on joka päivä mielenilmaisu maailmanrauhan puolesta, väkivaltaa vastaan, vähemmistöjen etujen parantamiseksi... Kaikille on tilaa. Neljä vuotta olin siirtolaispappina Ruotsin Köpingissä. Hyvin monikulttuurinen kaupunki sekin. Olimme mamu perhe. 

Muutamien pappiskollegoiden kanssa mietimme Ruotsin menestystä. Yksi syy oli mielestämme pakolaismyönteisyys ja heikkojen puolelle asettuminen. Osasyynä oli myös antisemitismin vastustaminen, mikä kaiketi johtui ruotsalaisten huonosta omastatunnosta. He tekivät rutosti rahaa toisen maailmansodan aikana myymällä malmia Natsi-Saksan sotateollisuudelle. Heillä oli vahvat natsisympatiat ja sotamarsalkka Göring oli monien ruotsalaisten unelmavävy.

Nyt uusi duunaripääministeri on mennyt vihervasemmiston älykköjen ansaan ja julistanut feminismin autuuden lisäksi aikomuksensa tunnustaa Palestiinan valtio. Tuon päätöksen mukana Ruotsille koittaa vaikeat ajat taloudellisesti ja poliittisesti. Pääministerin päätöksen myötä läntiseltä naapurilta menee Jumalan siunaus. Toivottavasti Stefan Löfven saa puolueetonta tietoa Israelista, arabimaista, vuoden 1948 YK:n sopimuksesta ja niistä monista sodista, joita Israel on joutunut käymään itsenäistymisestä lähtien kaikkia arabimaita vastaan, joiden agenda on aina sama: ”Juutalaiset on ajettava mereen. Juutalaisvaltio on tuhottava!” 

Länsirannan ja Gazan asukkaat ovat hyväksikäytön uhreja. Jokaisen israelilaisten kanssa käymän yhteenoton takana ovat kaikki arabimaat ja muut islamilaiset valtiot. He käyttävät palestiinalaisia hyväkseen ja pysyvät itse turvallisen välimatkan päässä yllyttämässä. David ja Goljat asetelma on ennallaan. Israel vastaan kymmenet vihan riivaamat vihollisvaltiot ympärillä piirittämässä. Ja selän takana meri.

Juutalaisvastaisuuden leviäminen EU:n alueella tuntuu pahalta. Toisen maailmansodan juutalaisten tuhoamisleirit eivät enää nolostuta tai hävetä Angela Merkelin Saksaa, ranskalaisia tai Löfvenin uutta Ruotsia. (Ei myöskään Tuomiojan kannattajien Suomea). Todennäköisesti Ruotsin pääministeri saa hallitukselleen nyt tukea myös äärioikeistolaiselta Ruotsidemokraateilta. Juutalaisvastainen linja on yhteinen. Paha juttu.

Jotkut pumpulinläpipissaavat saivartelijat sanovat: ”Israel ja juutalaiset ovat eri asia”. Höpöhöpö. Israel on ainoa valtio maailmassa, jossa juutalainen saa olla vapaa: vainoamisesta, pilkasta ja vuosituhansia jatkuneesta antisemitismin hengestä, joka on kaiken takana. Israelin ja juutalaisten rakastaminen ja heidän turvapaikan, Israelin, takaaminen tulisi olla kaikkien valtioiden kunnia-asia. 
Rakas ystävä. Rukoile rauhaa Israeliin. Rukoilee Gazassa ja Länsirannalla asuvien arabien puolesta. Rukoile juutalaisten puolesta. Jos olet kristitty Jeesuksen seuraaja muista myös Raamatun sana: "Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä." (1.Moos.12:3) 

Tuo siunaus tulee todeksi koko maailmassa silloin, kun kaikki kansat tunnustavat juutalaisen, Jeesus Nasaretilaisen Herrakseen ja Messiaakseen. Jeesus on ainoa Tie ikuiseen pelastukseen niin juutalaisille, kuin meille pakanoille. Ennen lopullista rauhaa, ennen Jeesuksen paluuta, on siunaamisen aika. Ruotsissa on myös historian opiskelun aika uudelle hallitukselle ja pääministerille. Olen Ruotsin ystävä. Nyt ystävään pettynyt. 

Stefan. Siunausta uudessa duunissa. Kuuntele sydämesi ääntä. Muodosta kantasi ulkopolitiikkaan, kun olet ajan kanssa tuuminut asioita. Muistan sinua rukouksin. Olet muuten sen ”Vikingarna” yhtyeen solistin näköinen. Tämä on kehumista. Se on hyvä yhtye.

                                                                                            Heikki Linnavirta, vadelmavenepakolainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti