lauantai 25. lokakuuta 2014

Seurakuntavaaliehdokkaiden agendat

Luin karjalohjalaisten ja sammattilaisten ehdokkaiden ajatuksia valtuuston työskentelystä.

”Seurakunta lähellä”, ”Työväen kirkkoväki” ja ”Peruskristilliset” ryhmien edustajien ajatuksissa tuli selkeästi esille kirkon perustehtävän hoitamisen tärkeys ja jumalanpalvelusyhteisön paikallinen identiteetti. Suuressa seurakunnassa erilaisuus on rikkautta. Tämän ovat ainakin kolmen ehdokaslistan edustajat oivaltaneet painottaessaan alueseurakuntien omaleimaisuuden tuomaa avaruutta ja uudistumismahdollisuutta koko Suur-Lohjan seurakunnan parhaaksi.

Käykää ihmiset äänestämässä ja muistakaa, että mahtavien ja trendikkäiden edustajien ääni tulee kuulluksi automaattisesti. Siitä pitää huolen valtamedia ja mammona. Pienet ja heikot jäävät helposti jalkoihin. Myös kirkossa. Jos minulla olisi kolme ääntä, tietäisin keitä äänestäisin, vaan yhdellä äänellä se Angry Bird myös laulaa.

Heikki Linnavirta, rovasti