lauantai 4. lokakuuta 2014

Lapsia ja enkeleitä

Jumala lähettää enkelit. Saatana komentaa demoneja ja muita piruja. Mahtoi paholaisella olla löysät housussa, kun Jeesus maan päällä kulkiessaan muistutti Ihmisen Pojan valtuuksista ajaen riivaajia ulos ihmisparoista. Ihmisillä on suuret luulot itsestään. Joku ”kutsuu ja käskee hyviä enkeleitä”. Eikö Norjan tai Tanskan kuninkaallinen naisihminen harjoita jotakin enkeliterapiaa tai mitä lie muuttopalvelua? Tällainen toiminta on antikristillistä.

Mörköihmiset ja muut pimeyden eksyttämät luulevat käyttävänsä suvereenisti pahuuden henkivaltoja, vaikka ovat itse pahan vallan sitomia reppanoita. Muistetaan Huovisen lausumaa: ”Meillä on maailmakaikkeudessa kusiaisen valtuudet”. Emme käske, kutsu tai hallitse Jumalan enkeleitä. Satuenkelit prinsessaterapioineen, demonien palvojat, satanistit ja muut ovat kaikki orjuuden vallassa leikkiessään pahuuden henkivaltojen kanssa.  

Lasten ja aikuisten, Jumalan lähettämät väkevät suojeluenkelit kulkevat uskovien kanssa. Voi päivittäin miettiä, mistä kaikesta Jumala on meitä varjellut ja enkelien avulla suojellut. Raamatun mukaan Jeesuksen seuraajat ovat paholaisen jengin silmätikkuna. Siitä suunnasta tulevat kiusaukset, syytökset, masennuksen siemenet, pelon ilmapiiri ja kaikki paha. Herkät ihmiset luulevat, epäuskon ja epäilyksen tullessa, että pahan henkivallat ovat joitakin lellejä Muumimaailman mörköjä, jotka säikyttelevät sanomalla: ”PÖÖ!”. Tähän riittää Paavo Lipponen. 

Persoonallinen paha, saatanan demoneineen on todellista. Katso Ukrainaa, Isis hulluja, Nigeriaa, eurooppalaisten seksiturismia Thaimaassa, Suomen kotien väkivaltaa ja addiktoituneita ihmisiä. Saatana voi hyvin, vaikka sen päivät ovat luetut.

Jeesus otti pahuuden henkivallat tosissaan ja ajoi ihmisistä ulos riivaajia. Jeesus osasi erottaa mielisairaudet riivaustiloista, vaikkeivät tämän päivän epäuskoiset ja psykiatrit tähän ylläkään. Sama erottamisen taito on myös jokaisella kristityllä. En tarkoita kirkon jäseniä, jotka eivät usko, vaan kristittyjä, jotka elävät Jeesuksen askelissa.

Mikkelin-päivä puhuu enkeleistä ja lapsista. Lapset ja pienet ovat Jumalan erityissuojelussa. Kuitenkin aikuisille kristityille päivän tärkeä muistutus on siinä, ettemme Raamatun mukaan taistele ihmisiä vastaan, vaan pahuuden henkivaltoja vastaan taivaan avaruuksissa. 

Kun Jumala on Henkensä kautta uskovan sydämessä, niin paholainen ei ole demoneineen kaukana, koska niitä ruokkii viha jokaista ihmistä – erityisesti uskovia - kohtaan. Tämä johtuu Jumalan valinnasta. Ihminen on luotu Jumalan kuvaksi. Vaikka meillä tässä elämässä on kusiaisen valtuudet omin nokkinemme toimiessa, niin Jumalan valittuina ja Jeesukseen uskovina teemme Jumalan tekoja joka päivä. Tämä on ylpeyden ja vihan henkivalloille liikaa.

Rakas ystävä. Kun uskot Jumalaan ja Taivaaseen tulevana kotipaikkana, niin valvo ja rukoile.  Kiukkuinen Saatana haluaa ja tekee usein elämämme kolmannen luokan junamatkaksi intialaisessa junassa. Olemme silti voittajia. Jumala on lähettänyt tahtonsa mukaan enkeleitä matkallemme. Taistellaan. Jumala on antanut meille Raamatun mukaan taisteluvarustuksen maanpäällistä elämää varten. Leposohvalla ei matka etene. 

Ystävä, jos koet, että Jeesus on kaukana ja vielä vieras, niin rukoile: Jeesus, tule sydämeni Vapahtajaksi, anna syntini anteeksi ja vapauta minut pahan vallasta, nyt. Aamen.

 Jeesus kanssasi, ystävä

Heikki Linnavirta, Kantalohjan pappi, rovasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti