keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Ken on mun lähimmäiseni (Virsi 431:1)

Hekan kolumni 17.9.2014
Rakkaan, Saana tyttäreni syntymäpäivänä

Viime päivinä olen miettinyt - rukoillut myös – rakkauden uudistusta minussa. Virren mukaan on vielä helppo rakastaa, jos on lapsena leikkinyt Barbie nukeilla: ”Ken on mun lähimmäiseni…”

Rakkaus, jossa on intohimoa ja Jumalan voimaa? Mihin se katoaa? Siis käytännössä. Ihmiset ovat kurjia, petollisia, rakkaudettomia, oman edun tavoittelijoita. Erityisesti kirkon piirissä ja politiikassa. Sössin ja häärin molemmilla tahoilla. Itse olen kaikkea tuota, mitä edellä luettelin. Kuinka taas saan voiman rakastaa hehtaaripyssyllä? Miten tässä elämänvaiheessa puhkeaa rakkauden lähde sisälläni?

Derek Prince (1915-2003)on yksi suosikkisaarnaajani. Häntä olen kuunnellut netissä. Raamattunsa tuntenut mies, filosofi, alkukielten taitaja, pappi, opettaja… mutta silti nöyrä. Hän sanoo osuvasti kristillisistä seurakunnista – ja itsestään: ”Suurin yksittäinen ongelma seurakunnissa on pappien kunnianhimo”. Tähän sanon ”aamen” ehdottomasti omalta kohdaltani. Kunnianhimo, herkät liikavarpaat, suosio, itsekkyys. Voisin vähän rikasta miestä vapaasti lainaten vastata Jeesukselle: ”Tätä kaikkea minulla on ollut jo nuoruudesta lähtien!”

Jeesus käskee rakastamaan lähimmäistä, Kenin lisäksi myös muita. Myös niitä, joilta ei saa rakkautta takaisin. Tähän auttaa vain uudestisyntyminen. Lapset ovat vapaat, mutta kirjoitan nyt aikuisille: Oletko uudestisyntynyt kristitty. Yksin Jumalan armosta. Onko Jeesus sinun Vapahtajasi ja syntiesi sovittaja? Jos vastaat myöntävästi, niin saat Jumalan voiman rakastaa. Rakastaa ja uudistua. Rakastaa ja aloittaa alusta. Jumala on rakkautesi lähde. Tämä rakkaus tuntuu vatsanpohjassa asti.

Miksi minä kerron Jeesuksesta ja rakastan sinua? Takana on Jeesuksen käsky, ei suositus. Lisäksi elämäni ja julistukseni perusta- Jumalalta saatu – on tässä: En halua kenenkään joutuvan kadotukseen eli helvettiin. Se on paikka saatanalle, ei ihmisille. Haluan kaikkien uskovan Jeesukseen Tienä, Totuutena ja Elämänä, joka johdattaa aikanaan Taivaan kotiin. Tässä on rakkauteni salaisuus ja koko elämäni tarkoitus. Jeesuksen seurassa. Elämän tietä. Kotiin asti. Koko porukka. Ineen vaan! Jeesus odottaa sinua.

Rakkaudella

Hekapappi,