lauantai 23. elokuuta 2014

Olenk’ mää kusess’?

Ihan seesteisen työrupeaman alkuun olen saanut kirjallisia terveisiä esimiestaholta: Espoon kapitulilta ja paikalliselta kyrkoherdeltä. He eivät edelleenkään tykkää minusta millään tasolla. Olen koko pappisurani (vuodesta 1982) ollut huono esimies ja huono alainen. Jotenkin tuntuu, että alkaa taas syksyn tullen pudotusajot. Meikäläistä ollaan laittamassa jäähyaitioon. Loppukaudeksi.( 2014 – Jeesuksen paluu).

Toisaalta kaikki on hyvin. Karjalohja-messuissa käy väkeä. Toimitukset ovat handussa. Syksyn ohjelma on kasassa, mutta…olen huono esimies muutamalle niinsanotulle alaiselle ja yhdelle niin sanotulle esimiehelle. Voisinko vaihtaa muutaman alaisen ja yhden, eikun kaksi esimiestä? Piispa on se toinen tohelo.

Milloin herätyskristityt ja tavallinen kirkkokansa herää ja huomaa, että kirkon johto - arkkipiispa ja muu yläluokka- ovat Johanna Korhosen hyppysissä? Ja sen toisen naisen, jonka sukunimeä en koskeen opi: Lagerfuitsplazvantaajotakin.

Mietin, milloin saan siirron jonnekin muualle? Juhani Raattamaa, lestadiolaissaarnaaja ja rovasti Laestadiuksen oikea käsi sanoi aikoinaan: ”Jos lähdemme kirkosta, menetämme sakramentit. Jos meidät ajetaan ulos kirkosta, otamme sakramentit mukaamme!” Kirkossa pysymme ja julistamme Jeesusta. Vain Hänessä meillä on tulevaisuus ja toivo, mikä on ikuista. Heittäkööt. Uskosta Jeesukseen emme luovu. Meillä on Jumalan Sana ja armovälineet.

Jeesus on kanssamme.

Heikki Linnavirta. Karjalohjan pappi, rovasti