tiistai 5. elokuuta 2014

Lomakolumni ja kuulumisia Jeesukselle ja sulle kans

Hei Jeesus

Kiitos kesälomasta. Ilma on ollut kuin jääkärin morsian. Hikinen, mutta kaunis. Levätä olen saanut kotona ja Vuokatissa. Aikuisten poikien kanssa viikon loma on äijätouhua. Harrastettiin kaikkea urheilua ja penkkiurheilua yli fyysisen kunnon. Kaikki paikat kipeinä, mutta oli meillä kivaa. Tennistä, lenkkeilyä, Jymyn matsien katsomista livenä, keilaamista, mäkiautoilua. Vaaran maisemissa eksymistä n. kaksi tuntia. Vänrikki Linnavirta Turusta lausui suunnistajan varmuudella moneen kertaan: ”Tästä kannattaa mennä!” Jep. Jep. Matin johdolla sitä eksyttäisi vaikka minkälaisen vihollisen. Molemmat jouduimme jättämään geokätköt maisemiin. Onneksi oli paperia mukana. Kolmelle vaaralle noustiin. No, yöksi löydettiin kämpille. Tossut märkinä ja suovedelle haisevina. Äijätouhua.

Lohjalla, kotona, on parasta, Jeesus. Ajatukset vaan näissä maisemissa karkaavat helposti työn puolelle. Länsi-Uusimaa lehti on vapaamielinen lehti. Sinne saavat kaikki kirjoittaa. Tänään oli kaksi mielenpahoituskirjoitusta. Toinen oli mäkismäistä määkimistä paikallisen kirkkoherran taholta: ”…kyllä homo lääkäri on parempi kuin törppö heterolääkäri…” Herra, tätä tasoa johtavilta papeilta. Mitä tuollaisilla vertailuilla on vaikutusta mihinkään? No konsensuskirjoitus se oli ja kannanotto sen puolesta että Sinun Sanasi, Jeesus, on todettu aikansa eläneeksi. Luithan Jeesus tuon kirjoituksen? Ei hyvä. Toinen oli sitten sitä tuttua Israel vastaisuutta ja juutalaisvihaa, mitä tämän maan ns. kristityt ja älyköt ovat sydämet täynnä.

Jeesus. Kiitos kun olet tässä ja taistelet Israelin puolesta, ihmisten puolesta, syntiä, saatanaa ja kuolemaa vastaan. Herra, kiitos kun yllätät minut ilolla ihan ilman näkyvää syytä. ”Näkymätön ei ole olematonta”, sanoi mummo, kun karjalanpaistin tuoksun nenässään haistoi naapurin oven avatessaan. Mutta iso kiitos Herra seurakunnasta, Israelista, Suomesta, vähän Ruotsista, perheestä, suvusta, lapsista ja ihanista lastenlapsista: Kasper, Aaro, Otto, Regina, Mikaela, Okko…och mera får komma. Kiitos Jeesus sanasta ja lupauksesta, jotta usko, pelastus ja siunaus ulottuvat aina kolmanteen ja neljänteen polveen. Kattavaa sanoisin, vaikka en ole janoisin. Jeesus, rakastan sinua.

terv. Heka

Ps. Jeesus, kun olet Twitterissä niin mut löydät myös mutkan kautta… @Hekapappi