tiistai 15. heinäkuuta 2014

Turun arkkipiispalla kovat piipussa

Tämän kesän masentavin linjapuhe tuli Turun piispanhovista.”Suomen kirkon pitää pyytää anteeksi homoilta ja lesboilta”. Kristityn pitää aina pyytää anteeksi, kun on tehnyt väärin toista kohtaan. Jeesuksen vuorisaarna kertoo, kuinka jokainen meistä on syyllinen ja syntinen. Kadotettu ilman Jumalan armoa ja anteeksiantoa. Paljon on anteeksipyydettävää. Ehdottomasti minulla ääntä pitävänä pappina. Jatkuvasti ja joka suuntaan. Varmasti myös arkkipiispalla, jos hän on kohdellut kaltoin seksuaalisia vähemmistöjä. Anteeksipyyntö oman lapsen puolesta on joskus paikallaan, mutta kuinka joku hetero voi niputtaa kaikki homot samaan kasaan? Näin ei voi mielestäni toimia edes arkkipiispan virassa.

Kirkkoon kuuluu oletettavasti satoja kristittyjä, joilla on homoseksuaalisia taipumuksia. He taistelevat eheytymisen puolesta tai valitsevat saman tien kuin katolinen kirjailija, opettaja ja esikuvani Henri Nouwen, joka löysi palvelemisesta, kirjoittamisesta ja pappeudesta, jotakin suurempaa, kuin seksuaalisuutensa toteuttamisen vastoin Jumalan Sanaa. Miten nämä sadat armon lapset jaksavat? Kuka heitä kirkon johdossa tukee? Taistelu on todellista ja arkista. Taistelussa langetaan ja syvälle. Heillä on takanaan Jumalan sana ja voima taistella kaikkia kiusauksia vastaan. Päivä kerrallaan. Mutta kirkon johdon tuki olisi tarpeen.

Arkkipiispan puheenvuoro oli valitettava maallista yhteiskuntaa kumartava kannanotto. Toivottavasti joku piispa, kirkkoherra, pastori tai evankelista uskaltaa asettua Raamatun Sanan puolelle kadottavaa ja jumalatonta maailman henkeä vastaan. Vaikeneminen ei vapauta ketään pappia vastuusta Jumalan edessä. Olen syvästi pettynyt Suomen kirkon arkkipiispa Mäkisen jatkuvaan irtautumiseen Raamatun Sanasta. Jospa herätysliikkeiden jäsenet ja muut Raamatun sanaa kunnioittavat kansankirkon kristityt heräisivät näkemään kirkon luopumustilan.

Kaikella rakkaudella ja nöyryydellä meidän on julkisesti irtisanouduttava Raamatun Sanan ja kirkon perinnön turmelijoista ja toivottava katumuksen armoa jokaiselle piispanistuimelle, jokaiseen pappilaan ja kaikille Suomen pastoreille. Jumalan Sana on perusta, jolle kaikki pysyvä rakentuu. Jeesus on ainoa Tie pelastukseen ja vapauteen, niin maan päällä, kuin Taivaassa. Jeesuksella riittää armoa ja anteeksiantoa kaikille syntisille: ”En minäkään sinua tuomitse. Mene, äläkä enää syntiä tee”.(Joh. 8:11) Herra armahda Suomen kirkkoa.

Heikki Linnavirta rovasti, Karjalohjan pappi