keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Jeesus moi, tässä HekaOlen lukenut taas paljon Sinusta. Hyviä kirjoja. Katsonut myös rakentavia kristillisiä ohjelmia. Armo on parasta edelleen. Oppi on tärkeää, mutta ihan prikulleen oikea oppi? Kuka on oikeaoppinen kristitty? Minun lisäksi? En tunne ketään. Tässä on syy opin määrittelyn vaikeuteen muiden kohdalla. Aikanaan pidin Vanhaa Testamenttia melko turhana kirjana, vaikka olin uskossa. Olin erinomaisen vääräoppinen Jeesuksen seuraaja. Vähän kuin ne kaksi opetuslasta, jotka halusivat tehdä samarialaiskylälle eliat. Tulta!
Raamattu on rippikoulun tärkein oppikirja. Tälle nauravat liberaalit nuorisotouhukkaat papit, mutta näin on. Raamatun alkeet opitaan riparilla. Ainakin pläräämään Kirjaa. Sitten uskon syntyessä, kasvaessa, uudistuessa, eli armon koskettaessa, Jumalan sana alkaa elää. Sieltä löytää lohdutuksen sanoja, rohkaisua ja kehotusta pysyä erossa synnistä, sen minkä sielu sietää.
Mutta mikä pelastaa? Mikä on totuus? Jeesus, mun usko, teologia, apologia ja geologia on tässä: Se olet Sinä. Sinä Jeesus olet Totuus. Sinä olet Tie pelastukseen kadotuksen tieltä, masennuksesta, pelosta ja toivottomuudesta. Sinä rakastat ristin väkevyydellä. Minua. Jeesuksen nimi on kaiken perusta tässä ja tulevassa elämässä. Sen kanssa minulla on kaikki mahdollinen ja vähän mahdotonkin. Ilman Sinua elämäni on turhaa hapuilua, kulkemista tappiosta, tappioon ja viimein tuhoon.
Joskus kyllä kaipaan maallista menestystä ja kunniaa. Kiitos Jeesus hautausmaan sanomasta. Siellä sitä on kunniakkaita kiviä ja laattoja. Kelpaa siellä kivenä törröttää. Jeesus… rakastan Sinua ihan itsekkäistä syistä. Haluan elää, elää ja saavuttaa kerran Taivaan. Kiitos armosta, Jeesus. Opin kanssa viiletän laineilla kuin Pietari tukka märkänä: ”Herra, pelasta minut!” Ja sinä Herra ojennat kätesi aina uudestaan ja otat turvaan. Ihan vaan megakiitos Jeesus. Kiitos, kun saan olla sun seuraajien veneessä. Täähän on laiva, koska kiinalaisia kristittyjä on mahtavan paljon.

terv. Hekapappi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti