lauantai 15. maaliskuuta 2014

Rovasti Heikki Linnavirran eroanomus

Suuresti ihailemani kunniapuheenjohtaja, aina pinnalle pulpahtava, tohtori Paavo Väyrynen lainaa omia puheitaan. Allekirjoittanut lainaa vapaasti amerikkalaista pappia.

Kunnioitettu, Kaikkivaltias kolmiyhteinen Jumala, Taivaan ja maan Luoja, Jeesus, Jumalan Poika.

Jätän eroanomukseni tällä päivämäärällä maailmankaikkeuden, luomakunnan ja ihmisten suurimman Huolehtijan ja Vastuunkantajan tehtävistä. Jätän Sinulle - ja pikkuisen lääkäri Pekka Reinikaiselle - vastuun maailmakaikkeuden ja maailman synnyn selittelyistä ja maapallon ikämäärityksistä. Luovutan vastuun maailmanrauhasta Sinun – ja kaikkien pienten lasten ja lastenmielisten rukousten ja kyynelien varaan, jotka kärsivät ja kuolevat aikuisten pahuuden tähden juuri tällä hetkellä. Luovutan vastuun niille ihmisille, jotka uskonnosta riippumatta rukoilevat pysyvää rauhaa maailmaan ja ihmisten sydämiin.

Herra, Luovutan Suomen kohtalon päättäjille, jotka rakkaudesta isänmaata kohtaan rakentavat tätä maata paremmaksi paikaksi elää. Luovutan omia duunejani entistä enemmän niille puurtajille, jotka uudistavat Suomea turvallisemmaksi paikaksi perheille, yksinäisille, pakolaisille ja erityisesti enemmistöistä poikkeaville. Erityisesti luovutan Sinun lisäksesi vastuun poliittisille päättäjille, jotka kansalaisille puhuessaan uskaltavat toivottaa Jumalan Siunausta, kuten tasavallan presidentti, juristi, Sauli Niinistö.

Jeesus, Jumalan Poika. Irtisanoudun itse ottamastani globaalin kristillisen kirkon vastuullisen ylijohtajan virasta. Irtisanoudun myös kaikista paavillisista, piispallisista, kirkkoherrallisista ynnä muista herrojen tehtävistä. Luovuttaisin mielelläni myös kaikki kirkon herrojen hommat Sinulle. Tositosi pikkuriikkisesti luovuttaisin duuneja tavallisille kristityille, paimenille, evankelistoille, diakoniatyöntekijöille, lastenohjaajille, musiikinystäville, puutarhureille… jotka  uskovat, että Sinä Jeesus olet kirkon Herra. Tässä pitkäksi venähtänyt eroanomukseni ja irtisanomisilmoitukseni. Jätän ilmoitukseni yhtenä kappaleena, koska teologinen sivistykseni perustuu nuoruuteni huurteisissa maisemissa kuulemaani Tapio Rautavaaran kansankristilliseen lauluun ”Korttipakka”.

Jeesus, Jumalan Poika: ”Rovasti Heikki Linnavirta, tai Hekapappi - Kebappi, niin kuin lapset Karjalohjalla sanovat, eroanomuksesi on hyväksytty ja myönnetty niin sinulle, kuin  myös kaikille kaltaisillesi epäilijöille jo 2000 vuotta sitten. Lue Raamatusta. Katso UudenTestamentin puolelta. Pääsiäiskertomusten kohdalta. Ota iisisti. Se on täytetty”.

Heikki Linnavirta, Karjalohjan pappi

Messu sunnuntaisin klo 10. Kivikirkossa