keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Pitkäperjantain Karjalohja-messu pe 18.4. klo 10 Kivikirkossa

Lohjan seurakunnan jäsen kysyi:  ”Miksi teillä on Pitkäperjantaina Karjalohja-messu? Miksi vietätte Herran Pyhää  Ehtoollista Jeesuksen kuoleman muistopäivänä vastoin perinnäissääntöjä?” Kysyjä taisi vastata itse ihmettelyynsä. Karjalohjan seurakunta/alueseurakunta ei ole asettanut perinnäissääntöjä viime vuosikymmeninä ensimmäiselle sijalle. Olemme koettaneet noudattaa yksinkertaista kansankristillisyyttä myös sunnuntain jumalanpalveluksissa. Olemme ottaneet käyttöön jotakin uutta ja olemme myös jättäneet taaksemme joitakin taakoittavia käytäntöjä. Myös messuissa.

Pitkäperjantaina Jeesus ristiinnaulittiin Golgatalla. Tämä ei ole uskon asia, vaan historiallinen fakta. Tuosta tapahtumasta on noin 2000 vuotta. Myös Jeesuksen ylösnousemus kuolleista on historiallinen tosiasia. Se voidaan todistaa monin tieteellisin mittarein, joista aion kertoa enemmän Pääsiäisenä. Historian suurta ihmettä ja kristillistä uskoa julistaen vietämme Pitkäperjantaina 2014 Karjalohja-messua. Jeesus on jo noussut kuolleista. Hän elää!

Urut kirkossa eivät soi. Alttari on peitetty mustalla liinalla. Viisi punaista ruusua kertovat Jeesuksen haavoista. Virret ja liturgia lauletaan  acapella. Murramme kuitenkin leivän. Juomme viinin. Risti  Golgatalla julistaa: ”Meidän edestämme annettu ja vuodatettu”. Jeesus elää.

Iloista Pääsiäistä, ystävät!

Heikki Linnavirta, Karjalohjan pappi, pääaine Helsingin yliopistossa: yleinen kirkkohistoria, sekä Suomen ja Skandinavian kirkkohistoria

Karjalohjan hyvämaineisen seurakunnan pääsiäisajan ohjelmaa:

To 17.04. klo 18. Kiirastorstain Iltamessu

To 17.4. klo 20. Hiljaisen viikon konsertti. Kamariorkesteri E-ensemble johtajanaan Teemu Hämäläinen.  Laulusolistina Heikki Orama. Järjestää yhteistyössä E-ensemble ja Karjalohjan alueseurakunta. Ohjelma 15 € ovelta klo 19.30 alkaen, ei ennakkomyyntiä eikä numeroituja paikkoja

Pe 18.04. klo 10 Pitkäperjantain Karjalohja-messu

La 19.04. klo 23. Yömessu ja ruokailu a’la Sirkka Myllys.  Mukana Karjalohjan Kirkkokuoro ry.

Su 20.04. klo 10. Messu, Pääsiäissunnuntai.

Ma 21.04. klo 10 Karjalohja-messu. Toinen pääsiäispäivä.  Järj. Karjalohjan hyvämaineisen seurakunnan ystävät. ry. Kuljetus