sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Ihan hyvää kuuluu, sanoi lumikuuro

Tänään laulettiin Karjalohjan kirkossa Hoosiannaa aika pienellä messuväellä. Seurakunta alkaa väsyä meidän kylillä. Eilen tapasin yhden ihastuttavan helsinkiläisrouvan, joka kertoi omasta luterilaisesta paikallisseurakunnastaan ja kirkosta: ”Kuivaa, tylsää ja Jeesuksen poissaolon kokemusta. Onneksi lähellä on helluntailaiskirkko, jossa usko toimii. Siellä on hyvä käydä.”

Kyllä meillä alkaa olla tylsät ja tyhjät messut myös hyvämaineisessa. Peiliin katsomisen paikka ainakin mulla. Kaiholla muistelen sitä entistä opettajaa teologisessa tiedekunnassa, joka sanoi: ”Et sinä pappina pärjää, mene raamattuopetuksinesi vaikka maallikkosaarnaajaksi”. Paljon ne saa liksaa? Kaivaa en jaksa. Kerjätä kyllä kehtaan.

Joulun aika on kuitenkin yhtä ihmettä. Jeesus ei petä, eikä hylkää. Hänen rakkautensa kuuluu myös minulle. Koitan nyt Herran flow’lla mennä kohti Joulua ja Betlehemin ihmettä: Jeesus on minun Vapahtajani. Jumala syntyi maailmaan minua varten. Kiitos Jeesus, kun jaksat minua, vaikka pyhitys on vaatimatonta. Suorastaan surkeaa.

Nummen alueseurakunta jaksaa. He hakevat oikeutta itsenäisyyteensä ja oikeuteen julistaa Jumalan Sanaa Korkeinta hallinto-oikeutta myöten. Karjalohjan entinen hyvämaineinen seurakunta luovutti tänään. Uuden Kirkkovuoden ensimmäisenä päivänä. Hävisimme seurakuntamme itsenäisyystaistelun äänin  kaksi – neljä alueneuvostossa. Surullista. Kiitos Herralle hyvämaineisen ystävät ovat kuitenkin hereillä ja jatkavat valitusta korkeimpaan maalliseen. Samoin yksi piiripappi viran puolesta. Niitä Verhon patruunan jälkeläisiä. Sieltä sisäkköpuolelta. Ja yksi Lohjan kirkkovaltuuston jäsen. Insinööriainesta.

Jeesus kanssasi, ystävä

Heikki Linnavirta, Karjalohjan piiripappi, prostata kronis, rovasti

Ps. Suomi on vielä itsenäinen ja aika rehvakas. Linnan juhlatkin on ihan oudossa mustan makkaran kaupungissa. Tervetuloa perjantaina 6.12. klo 10 messuun Karjalohjan Kivikirkkoon  ja Juhlaan Lasikirkkoon heti messun ja seppeleenlaskun jälkeen. Juhlapuhujaksi olemme saaneet teologian tohtori, dosentti, Patmos Säätiön tutkimusjohtaja Juha Ahvion,