keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Terveiset yhdistyksestämme!

Karjalohjan hyvämaineisen seurakunnan ystävät ry. piti syyskokouksen su 17.11.13 Karjalohjan Lasikirkossa. Virallisia jäseniä yhdistyksessä on nyt 80 henkeä. Tavoite 100 jäsentä täyttynee vuodenvaihteeseen mennessä. Jäsenet ovat alueseurakuntalaisia, kesäasukkaita, kantaseurakuntalaisia sekä muutama muuttolintu Ranskasta ja Floridasta.

Yhdistys on maallikkovetoinen. Pappeja on tällä hetkellä yhdistyksessä kolme. Toivoisimme kesäasukkaista ja Lohjan seudun eläkeläis- ja yhdistyspapeista löytyvän lisää pappeja mukaan toimintaan talkoohengessä. Varsinkin, jos alueseurakunnan sijaispappien löytämisessä tulee joskus vaikeuksia.

Karjalohjan hyvämaineisen seurakunnan ystävät ry:n tehtävä on tukea Karjalohjan alueseurakuntaa rakennemuutosvaiheessa, mutta myös hamassa tulevaisuudessa, jotta voimme edelleen kasvaa paikallisena kristillisenä ja kirkollisena toimijana tarjoten seurakuntalaisille turvallisen ja tutun hengellisen kodin. Näkymme on elävä, ja seurakuntalaisistaan aidosti välittävä, paikallinen kristillinen seurakunta missä työntekijät ja seurakuntalaiset tuntevat toisensa, ja joka elää mukana arjessa ja juhlassa, niin iloissa kuin suruissakin.

Karjalohjan alueseurakunta sai kielteisen päätöksen Helsingin hallinto-oikeudesta valituksestaan koskien Kirkkohallituksen ratkaisua lakkauttaa mm. Karjalohjan seurakunta. Karjalohjan hyvämaineisen seurakunnan ystävät ry. tulee olemaan yksi valittajatahoista Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Toivomme vielä oikeudenmukaisuuden voittoa ja pienten seurakuntien ihmisläheisen työskentelyn tunnustamista.

Kaisa Niskala yhdistyksen puheenjohtaja

Heikki Linnavirta, aluekappalainen, varapj.