tiistai 19. marraskuuta 2013

Pahoitinmieleni.fi

Kuulen yhä voimistuvaa vedetyn vessan kohinaa työympäristössä. Sama kuuluu koko entisen Karjalohjan seurakunnan alueella. Meitä ollaan Lohjan kantaseurakunnan  toimesta lorisuttamassa pöntöstä alas kiihtyvällä vauhdilla. Vuoden alusta  puolitettiin kanttorin ja diakonin virka. Nyt papin virkaa puolitetaan perustelulla ”sammattilaisille tulee paha mieli, jos Karjalohjalla on isompi pappi ja virka!”

Meillä on pian ’kolme puolikasta’ juhlimassa 400 -vuotista autonomista seurakuntaa Karjalohjalla seurakunnan keskellä. Missä olemme muun ajan? Opin tänään kantapään kautta: papit laitetaan työalalaatikoihin ja kirstuihin. Sitten olemme todella somaa, samaa joukkoa. Seuraavaksi saamme koulupuvut ja punaiset huivit. Sen verran on Neuvostoliiton mallia Suur-Lohjan seurakunnassa. Onneksi ensi vuonna on kirkollisvaalit ja jytkympi muutos tulossa kirkkovaltuustoon.

Saa nähdä, kuinka Herra laittaa taas kaiken kohdalleen, mutta aika orpo olo on meikäläisellä. Työkokouksessa tapasin tänään kivoja, uusia pappeja. Eivät olleet ahdistavia. Ruoka oli Sammatin Kievarissa hyvää ja sitä oli riittävästi. Kokousasioissa oli ”be an outsider” olo. Joudun vanhoilla päivilläni etsimään  nyt työsuojeluvaltuutettua, jos meillä on Lohjalla sellainen.

Jeesuksen kanssa olen jaksanut ihanasti. Raamatun Sanan mukaan Hän on jaksanut myös minua. Silti ihmisiä, työyhteisöä ja mulle rakasta kansankirkkoa ajatellen: ”Onk kukka enää mun puolell?” Tää on se turpaan saavien veljeskunnan puoli. Meidät tavoittaa osoitteesta: Pahoitinmieleni.fi. Meidät tunnistaa myös ulkonäöstä. Nenästä vuotaa verta ja räkää.

Juuri nyt, kun kirjoitan vähän mieli mustana, niin tunnen Jumalan siunaavan käden ylläni. Halleluja, kiitos Herralle! Kirjoitan kuitenkin. Sekin helpottaa, koska tiedän, ettei tätä Lohjan suunnassa lueta.

Heikki Linnavirta, kohta puolikas, sitten varttipappi hyvämaineisesta Karjalohjan seurakunnasta.

Ps. Kaikki tulee olemaan hyvin! Jumala on sen luvannut mullekin.