maanantai 9. syyskuuta 2013

Poliittisesti korrekti hölmöläinenSiuntiossa tehtiin aloite kunnanvaltuustossa. ”Kouluissa tulee olla suvaitsevaisuuskasvatusta joka aineessa”. Kyllä minulle tuli hymy huulille.

  •  Paljon on kaksi plus kaksi?
  • Mitä haluaisit sen olevan? 
  • Seitsemän ja puoli!. 
  • Okei, sulle se on seitsemän ja puoli.

Kain tappoi Abelin kateuden takia. Mitä ajattelet Kainin teosta?

  • Se ollut kivasti tehty.
  • Ei niin, mutta mitä kivaa Kain olisi voinut tehdä?
  • Hän olisi voinut perustaa puolueen!
  • Hyvä. Näin saimme positiivisen vision vähän kurjalle asialle.

Puhuimme viikonloppuna Karjalohjan kylän nuorten kanssa suvaitsevaisuudesta. Sanaa, kun makusteli niin se kuulosti aika kornilta. Samaa tarkoittaa ”sietäminen”. Mutta sekin on vähän negatiivinen ilmaus. Ja tyhmä. Siedänkö natsiaatetta? Siedänkö abortintekijöitä? Siedänkö vikaan mennyttä seksuaalisuutta: homosuhteita, irtoseksiä ja itserakasta tyydytystä? Siedänkö valehtelua ja varastamista. En, en, en.

Topi veti ässän hihasta ja sanoi ”armo”. Ensin mulle tuli mieleen kaikki feministiteologit ja muikeat hameniekat mieskappalaiset, mutta sitten kolahti. Armo on oikea sana: Jumalan armosta rakastan. Jumalan avulla välitän ja tykkään ihmisistä. Myös niistä, jotka tekevät eri syntejä, kuin minä. 

Poliittisesti korrekti käytös on nykyajan ansa ja valhe. Sen alla opimme laskemaan väärin, lukemaan väärin ja elämään tylsää elämää. Vähän kuin uskovaiset. Tarkoitan uskonnonharjoittajia, jotka vetävät kiltin, liberaalin, sivistyneen, pääministerin, valtiovarainministerin, luonnonsuojelijan tai hovimestarin rooleja.

Uskossa elämisestä minulle tulee mieleen Jeesus. Hän ei ollut tylsä eikä nukuttava. Hän ei varonut ihmisten varpaita, eikä naapureitten sikalaumoja. Hän sai myös rahanvaihtajat vauhtiin temppelin esipihalla. Jeesuksen kävi inhimillisesti katsoen tosi huonosti. Kidutus ja julma kuolema. Meille kävi hyvin. Ollako tylsä ja korrekti vai elääkö Jeesuksen vauhdissa?

Jeesus kanssasi?

Heikki Linnavirta, Karjalohjan pappi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti