tiistai 24. syyskuuta 2013

Hei Jeesus, täällä Heka

Kiitos tästä päivästä. Ollut sellainen puolivapaapäivä. Valmistelen vuoden 2014 juhlavuoden ohjelmaa Karjalohjan hyvämaineisessa seurakunnassa. Heh! Kävin myös elämäni ensimmäisen kehityskeskustelun duunaripuolella. Ei tullut lisää liksaa eikä ikähelpotuksia. Vaikka papin työthän ovat aina olleet fyysisesti keveitä henkimaailman asioita. Erityisesti hallintoon ja talouteen liittyvät kysymykset.

Niin Herra…miten minun tulee suhtautua kaikkeen? Kun tuli vielä postista se Tampereen tuomiokapitulin arvio, joka on vapaasti suomennettuna: ”Heka, sä olet joustamaton paska. Sun yli kahdenkymmenen vuoden kirkkoherran duunisi Karjalohjalla kertoo papin taantumisesta. Seitsemän vuotta on maksimi aika toimia samassa paikassa. Lahti ei ole sun paikkas!”. Herra, kun en voin muualle valittaa, niin valitan sulle: ” Onko Tampereen ja Espoon kapitulit dekaaneineen ja piispoineen laittomassa parisuhteessa? Heillä on jotakin keskinäistä sutinaa.”

Hyvääkin  kuuluu Jeesus. Luin viikonlopun aikana  Erkki O. Aurasen kirjan ”Henkivaltojen taistelu Suomessa”. Olen suorastaan laimea kotikalja pastori Auraseen verrattuna. Hyvää tekstiä ja Hengen paloa. Kiitos lukukokemuksesta, Jeesus miksi tuollainen kirja tarttui käteeni? Miksen jaksa lukea piispojen kirjoja? Paitsi arkkipiispa Gustav Johansson vainaan. No, sen isä oli tietty Karjalohjan kirkkoherra aikanaan. Meillä on ollut sama paskaduuni Tampereelta katsottuna. Mutta opeta kirkon ns. elossa olevaa kermaa kirjoittamaan elävää ja luettavaa kristillistä tekstiä.

Kiitos Jeesus. Isot jutut ovat  edelleen hyvin. Saan saarnata vapaasti ja Karjalohjalla messut ovat ihan suosittuja. Kiitos, kun olet aina paikalla. Viime sunnuntai oli hyvä erityisesti. Juhlimme kolmekymmentä vuotta seurakunnassa palvellutta suntiota ja syystä.

Herra, ennen muuta siunaa koko maailmaa: minua, perhettä, sukua, ystäviä, seurakuntaa Karjalohjalla ja muualla. Ole vainottuja lähellä, paranna sairaita ja rikkinäisiä, myös niitä seksuaalisesti eksyneitä. Siunaa omaisuuskansaasi Israelia ja sanoinko jo minua? Siunaa siis minua lujasti, kun olen tällainen joustamaton kristitty. Aamen.

Jeesus kanssasi, ystävä

Heikki Linnavirta, Karjalohjan rovastinplanttu