tiistai 16. heinäkuuta 2013

Angry Birds ja kirkosta eroaminen - Hekan Blogi 16.7.13

Kirkosta eroaminen on someajan ilmiö. Kaikki tapahtuu nopeasti ja usein harkitsematta. Kristillisten asioiden kommentointiin olisi hyvä jos Rovio kehittelisi sellaisen tietokoneanimaatioon yhdistetyn eroamismahdollisuuden yhdessä Kirkkohallituksen lakityöryhmän snabbisten (Korhonen, Mäkinen, Askola ja Lassila& Tikanoja) kanssa.

Kirkon jäsenyys muodostuisi pelin muodossa kymmenestä osajäsenyydestä (kymmenen piispaa laudalla). Aina suuttuessaan Raamatun sanoman mukaisiin saarnoihin, kirkkoministerin suoraselkäisyyteen tai pappien lauluääneen voisi erota kirkosta osittain pudottamalla kännykkään, kannettavaan tai kotikoneeseen ladatusta pelistä yhden piispan. Aseena voisi käyttää vaikka - edelleen tiekokonepeli -kirkonpenkissä istuvia vanhoja mummoja. Käytettävissä olisi viisi vanhusta, joilla olisi aseina käsilaukut, huivit, ja tukevat läskipohjakengät. Näiden avulla tapahtuisivat eroamiset: heitä huivilla, lyö käsilaukulla, leiki Zlatania.

Sitten, kuin olisi jäljellä enää yksi tai kaksi piispaa ja peli alkaisi koukuttaa, voisi piispoja ladata lisää tietyllä summalla. Samoin mummoja. Näin peliä voisi pelata vuosikymmeniä. Kirkosta erottaisiin vain osittain, piispat saisivat palkkansa ja tyytymätön mielenpahoittaja saisi erota aina uudestaan ja uudestaan ja silti olisi varalla mahdollisuuksia uusiin eroihin, koska jotkut ottavat aina Raamatun, kristinuskon, ja eettiset arvot todesta. Vaikka Tervoja olisi joka juottolassa.

Heikki Linnavirta, Karjalohjan pappi