perjantai 10. toukokuuta 2013

What’s Wrong Mister Spong?

-         Hekan Blogi 26.5.03, 10 vuotta sitten,  jolloin blogeja ei vielä ollut keksittykään

Helsingin Kirkkopäivillä olin pitämässä sadetta Espalla. Meillä karjalohjalaisilla oli teltta, jossa  esittelimme pientä Karjalohjan seurakuntaamme, siinä sivussa myös kuntaa, Karjalohjan  Historianyhdistystä, Heponiemen mahtavaa Hiljaisuuden keskusta ja perhekotia ’Toivon ja Rauhan Maja’.

Telttamme ulkopuolella oli parkkipaikan P- liikennemerkki ja sen alla teksti: ’Karjalohjan hyvämaineinen seurakunta’. Vastasin molemmilla kotimaisilla (paitsi ruotsiksi) n. 330 kertaa kysymykseen:
- Miksi teidän seurakuntanne on hyvämaineinen ?

Tässä lyhyt vastaus:
-          Uskomme Jeesukseen Kristukseen, heikkojen ihmisten auttajaan ja pelastajaan.
-          Julistamme Raamatun sanomaa rististä, joka vapauttaa ihmisen, synnin, kuoleman ja Saatanan vallasta.
-          Neuvomme tien pelosta vapauteen, vihan vallasta rakkauden valtakuntaan.

Eivätkö kaikki julista näin?
-          Eivät ne, jotka ovat syntyneet hopealusikka suussa.
-          Eivät ne, joilla on terveyttä, varallisuutta ja joutavaa aikaa jauhaa paskaa teologian ja filosofian nimissä.

Kun ihminen on lyöty, kun ilo tuntuu kadonneen lopullisesti. Kun kaikki ihmiset ovat kaukana eikä elämässä ole muuta kuin pimeyttä. Silloin ei mietitä syntyikö Jeesus neitseestä. Silloin ei turhenneta  ristin sanomaa ja Jumalan pelastussuunnitelmaa. Silloin huudetaan Pietarin lailla:
 - Herra auta, pelasta! Minä hukun!

Ja pelastus on yhtä lähellä, kuin kristitty veli tai sisar, joka sanoo: 'Jeesus rakastaa sinua. Minäkin  rakastan sinua. Ole turvallisella mielellä, sinun syntisi annetaan anteeksi'. Meidät on luotu uskomaan  tähän päivään ja hetkeen. Jumala itse on tässä hetkessä. Hyvin persoonallisella, todellisella ja parantavalla tavalla.

Hyvämaineisia kristillisiä seurakuntia on maailma pullollaan. Ei spongailla joutavia, vaan
eletään uskoa etsien ja uskoon turvaten Jumalan lasten elämää. Kyllä se siitä!

Jeesus kanssasi, ystävä.

Heikki Linnavirta, kirkkoherra