maanantai 13. toukokuuta 2013

Haudatkaa sydämeni vaikka Wounded Kneehen!

Ensimmäinen Karjalohjan hyvämaineisen seurakunnan vuosi Lohjan hallintokokeiluseurakunnan alaisuudessa. Olemme vasta toukokuussa ja karjalohjalaisia on kuollut kaksi kertaa enemmän kuin aikaisempina vuosina. Se on Lohjaakin korkeemmas käres ihmisen elinpäivät, mutta ajatukset silti karkailevat.

Ahdistaa, kun suurseurakunnan kiirettä ja kasvottomuutta ollaan työntämässä meidänkin seurakuntaan. Karjalohjalaisilla on autoja, he matkustavat ympäri maailmaa, käyvät sukulaisten ja ystävien hautajaisissa monissa isoissa kaupungeissa. Jopa Turussa.

Jatkuvasti  saa Karjalohjan seurakunta kiitosta  kiireettömyydestä ja ihmisten kohtaamisesta. Meillä on ollut aikaa keskustella omaisten kanssa, kun läheinen on kuollut. On ollut aikaa kuunnella ja suunnitella yhdessä hautajaisia ja muistotilaisuutta. On ollut aikaa käydä läpi poisnukkuneen elämänvaiheet lapsuudesta viimeisiin hetkiin asti. On ollut aikaa viettää hautajaisia ja osallistua muistotilaisuuksiin.

Messuissakin on saanut olla kiirehtimättä. On ollut aikaa saarnalle, rukoukselle, öljyllä voitelulle, virsille ja hiljentymiselle. Nyt on uusi aika alkanut. Lohjan malli. Ei enää aikaa seurakuntalaisille, kun työntekijöillä pukkaa keikkaa muualle.

Seurakunnan – Karjalohjan hyvämaineisen – päätarkoitus on julistaa evankeliumia Jeesuksesta, joka pelastaa synnin, sairauden ja kuoleman vallasta ikuiseen elämään. Tämä tapahtuu messujen, esirukoushetkien, hartauksien ja kirkollisten toimitusten, myös hautajaisten, kautta.

Kesän aikana – jos Luoja suo – perustamme Karjalohjan hyvämaineisen seurakunnan tuki - ry:n. Karjalohjan seurakunta tarvitsee virallisen edunvalvontayhteisön tukemaan Lohjan seurakunnan Karjalohjan alueen ihmisiä. Tämä on nyt nähty. Messut ja kirkolliset toimitukset Karjalohjalla ovat edelleen karjalohjalaisia ja Karjalohjan ystäviä varten. Kristillinen kirkko on palveluyhteisö, jolla on Missio: Helvetti saatanalle  - Taivas täyteen ihmisiä!

Jeesus kanssasi.
Heikki Linnavirta, Karjalohjan pappi, rovasti

Ps. Toimituksien ja messujen synkronointia huonontaa myös Sammatin seurakuntaneuvoston      (ja Espoon kapitulin lähettämän luottosijaiskirkkoherran) masinoima päätös (SKN 118, 4.10.12), jossa minua ei haluta toimimaan Sammatissa, koska Espoon uudenkarhea piispa antoi minulle ’Hekan Blogeista’ kaksi kirjallista huomatusta*. Lisäseuraamuksiakin on päätöksen mukaan vielä tulossa.  Näitäkin odotellessa sammattilaiset ovat vapaat Karjalohjan papista.
*Vihreät armomurhaajat        * Tuomiokapitulit remonttiin