perjantai 5. huhtikuuta 2013

TodistajiaKertomuksia Pääsiäisestä. Narsisseja, valoisia puutarhoja, tyhjiä hautoja. Tasaisia, kivettyjä  polkuja vihreässä maisemassa. Kertomuksia 2000 vuoden takaa. Kaunista ja kaukaista. Joitakin Ylösnousseen Jeesuksen silminnäkijätodistuksia on tallennettu Raamattuun. Ihana Magdalan Maria, suosikkini. Johannes ja Pietari. Äijiä. Tyhjän haudan hämmentämiä sotilaita ja ylipappeja; vihan vankeja. Todistajia ensimmäisestä Pääsiäisestä, jolloin kuoleman, saatanan ja synnin valta murtui. Kaunis kuva, joka laitetaan muistojen lippaaseen tai näytelmän lavasteiden varastoon. Draama oli puhutteleva, mutta arki on taas käsillä. Oikea elämä.

Näin pääsiäiset tulevat ja katoavat vuosien kuluessa. Kerran on meidän viimeinen Pääsiäinen. Silloin kuoleman enkeli tulee liki. Jos meissä ei ole Jeesuksen sovintoveren, sovittajan ja kuoleman voittajan, merkkiä, olemme kadotetut. Elämämme on ollut pahempaa, kuin turhuus.

Kun meissä näkyy Jumalan kuva, ristin merkki. Kun olemme todistajia ja voimme sanoa: ”Jeesus on minun Jumalani, minun Vapahtajani”, niin kuolema ei kosketa meitä. Se menee ohitse. Saamme olla varmoja pelastuksesta. Elämme tänään, huomenna ja ikuisesti. Kuolema on voitettu vihollinen. Jeesuksen seurassa kuljemme läpi elämän maan päällä. Läpi kuoleman portin. Kirkkauteen ja valoon. Jeesus kulkee edellämme. Jos pelottaa, Hän kantaa sylissä.

Rakas ystävä. Jeesus kutsuu sinua ikuisen elämän tielle Tänään tässä ja nyt. Riittää kun sanot ristinryövärin sanoin: ”Jeesus muista, minua, kun tulet valtakuntaasi.” Ylösnoussut ja kuoleman voittanut Jeesus vastaa: Tänään saat olla kanssani Paratiisissa.” Tänään saat olla pelastettu yksin armosta. 

Jeesus kanssasi, ystävä!

Heikki Linnavirta, Karjalohjan pappi, rovasti, kirjailija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti