torstai 21. maaliskuuta 2013

Elämän Kevät – Karjalohjan Kirkkopäivät

Palmusunnuntain viikonloppuna Karjalohjan kirkonmäelläkokoontuu joukko Suomen kansankirkon jäseniä. Pappeja, paimenia ja maallikoita kirkon raamattu-uskollisesta joukosta. Saamme vielä puhua vapaasti Jumalan armosta ja Jeesuksesta maailman syntien sovittajasta. Karjalohjalla sen takia, koska teimme päätöksen Kirkkopäivistä viime vuonna, kun olimme vielä itsenäinen kristillinen seurakunta. Erityisenä teemana meillä on viikonloppuna elämän kunnioittaminen. Odotan, että keskusteluissa puhutaan elämän arvosta myös kaikkein pienimpien ja heikoimpien kohdalla. Samoin toivon kommentteja arvokkaasta vanhuudesta ja kuolemasta, jonka ajankohta on Luojan aivoituksia.

Meillä on vieraitten joukossa myös Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi ja ymmärtääkseni yksi vihkimistä vaille valmis piispa, Risto Soramies. Eli herrojakin on paikalla. Paavi ei ole tietääkseni tulossa. Suomen kirkko haluaa olla dialogia käyvä kirkko. Erilaisuutta kunnioittava ja avarakattoinen kirkko. Jotenkin olen saanut henkilökohtaisestikin kokea viime vuosina, että tuo suvaitsevaisuus ei koske meitä känsäkouraisia, yksinkertaisia kristittyjä, jotka haluavat olla kuuliaisia Jumalan Sanalle ja kirkon perinteelle.

Kirkkopäivät ovat Karjalohjalla osittain siitä syystä, kun uskaltauduin vajaa vuosi arvostelemaan Vihreän puolueen ajamaa armomurhaa lähes ainoana Suomen kirkon pappina. Jospa tuo Karjalohjan seurakunnan lisäksi toinen järjestävä taho – Paavalin synodi - arvioi, että uskovia juntteja on myös Etelä-Suomessa? Ainakin yksi. Puhumme siis viikonloppuna Elämästä ja Tiestä, nimeltä Jeesus.

Kun  jotkut tahot - tapansa mukaan - saavat herneitä nenäänsä meidän Kirkkopäivistä Karjalohjalla, niin vastuu on viranhaltijatasolla vielä minun, ei Suur- Lohjan joviaalin kirkkoherran. Teimmehän päätöksen vapaina ja itsenäisinä vuonna 2012. Oi niitä aikoja. Pian sitä opetellaan kai puhumaan YYA-kieltä meidänkin alueseurakunnassa. Muutamat pelokkaat jo harjoittelevat.

Jeesus kanssasi, ystävä!

Heikki Linnavirta, Karjalohjan pappi, rovasti