maanantai 4. maaliskuuta 2013

Demoneita onko heitä?

Katsoin  MOT – pläjäyksen, joka näytti olevan toimittaja Johanna Korhosen käsialaa. Hän esitti myös ohjelmassa pääosaa: kaikkien alojen erityisasiantuntija hc. Aiheena oli luterilaisen kirkon parantamisillat, joita on vuosikymmeniä järjestetty lähes kaikissa Suomen kirkoissa. Pirkko Jalovaaran rukouksia ja demonin karkottamisia hämmästelivät söpönsärmikkään Jontun lisäksi Helsingin hiippakunnan dekaani ja psykologiliiton pomo. Missä komerossa nuo ihmiset ovat eläneet? Kristillinen kirkko on yli 2000 vuotta opettanut Jumalasta, joka lähetti Poikansa Jeesuksen maailmaan tekemään tyhjäksi perkeleen teot. Nyt pumpulissa kasvaneet ihmettelevät: Onko demoneita olemassa, vaikuttaako maailmassa ja ihmisissä Paha? Sopii katsoa ympärilleen arvon untuvikot.

Jeesus paransi sairaita ja karkotti demoneita. Jos Jeesus oli Jumalan Poika hän osasi erottaa sairauden ja sairauden. Hän osasi tunnistaa demonin vaikutuksen ihmisissä. Jeesus ei toisaalta pitänyt niin numeroa, mitä tapahtui, kun ihminen vapautui ja parani. Hän paransi sairaita ja karkotti demoneja. Vähän kuin hehtaaripyssyllä. Sama tehtävä on annettu seurakunnalle, elävässä uskossa oleville kristityille. Siis tavallisille Jumalan lapsille, jotka tarvitsevat Jeesuksen seuraa, apua, turvaa ja voimaa joka ikinen päivä.
Eniten minua hämmentää Suomen taivasteleva media. ”Hui kauheata! Joku karkottaa demoneita. Siitähän voi tulla vaikka mitä ongelmia ihmisille. Annetaan lääkärien ja psykiatrien hoitaa nämä ihmiset!” Miten on? Ovatko nämä parantumis- ja rukouskokouksia kansoittavat ihmiset käyneet joskus lääkärissä? Satavarmasti ovat ja ovatpa jääneet apua vaille monen monta kertaa.

Jospa tutkiva femijourmalismi keskittyisi vaikka new-age kamaan: uskomushoitoihin, okkultismiin, joogauskontoon, shamaanien parveiluun ja muuhun huuhaahan. Sieltä saisi oikeita aiheita tuumailuihin: Mistä se paha tarttuu? Mistä pahoinvointi ja arvottomuus sikiää? Mistä suomalaiset hakevat pilvin pimein apua, kun kansankirkko alkaa olla  piispojen johtama lausuntoautomaatti, jossa opetetaan norsunluutorneista teflonteologiaa: ”Voi, voi, ymmärrämme kaikkea, kumarramme kaikkea ja olemme aina rikkaamman ja mahtavamman puolella. Ihan aatteen vuoksi. Lempivirtemme on …käy Jeesus kohti Golgataa. Se meille salatuksi jää. Vain valta meitä viehättää. Kaksi palaa sokeria, kiitos”(virttä 55 vapaasti lainaten).
Jos insinöörin mielipidettä tarvitaan, kysytään asiaa insinööriltä. Jos liike-elämän ongelmista halutaan selkoa, niin joku kokenut yrittäjä vastaa kansalaisille. Suomen politiikan johtamisesta kysytään presidentiltä ja ministereiltä kommentteja. Kun kirkon asioista halutaan ottaa selvää, niin kysytään rippikoulun käyneeltä Johanna Korhoselta. Kummallista.

Jeesus kanssasi. Hän on voittanut pahan ja kaiken demonien vallan. Jokainen Jumalan lapsi saa olla täydellisesti vapautettu Kristuksen ansiosta. Ota iisisti, ystävä. Vietetään naistenpäivää perjantaina 8. maaliskuuta kohtuudella. Tämä on myös täyspäisten miesten maailma.

Heikki Linnavirta, Karjalohjan pappi, rovasti