torstai 17. tammikuuta 2013

Vaakuna - It’s A Miracle!

Lohjan valtuuston kokouksessa kaupunginjohtaja käski meitä kaikkia katsomaan taaksepäin ja ihastelemaan. Siellä ulosmeno-oven (exit) oikealla puolella oli kaksi uutta vaakunaa seinällä: Karjalohja ja Nummi-Pusula. Ne koristavat kauniisti Suur-Lohjan valtuustosalia. Voitonmerkkejä. Karjalohjalla on paljon metsästyksen harrastajia. Usean metsämiehen kodissa on muistoja metsästysretkiltä. Seiniä koristavat ammuttujen eläinten päät: hirviä, peuroja, kauriita jopa villisikoja. Jos on käyty Virossa muutakin, kuin viinanhakureissulla. Niin suurkunnalle kuin metsästäjälle tällaiset voitonmerkit kertovat onnistumisesta. Olemme onnistuneet ja arvostamme väkevää vastustajaamme. Olipa se sitten Karjalohja tai villisika. Minun silmääni  viehättävät sekä kotien seinäkoristeet kuin kaupungintalon vaakunat. Ne kertovat kunniakasta historiaa.

Sain muutama aika sitten tekstiviestin, joka kuului jotenkin näin: ”Kuormasta on pudonnut eräs tavara. Laitoimme sen Lasikirkon ovenpieleen. Se varmasti sopii Karjalohjan hyvämaineiselle seurakunnalle”. Viestin oli lähettänyt arkienkeli, TVH:n veteraani, Unkan ykköspöydän jäsen, tasavallan presidentti, Lohjan kaupunginjohtaja… en todellakaan tiedä kuka edellä mainituista. Tuo tavara oli yli kolme metriä pitkä Karjalohjan lakkautetun kunnan kyltti vaakunan kera. Ilahduin suuresti, koska olen vuoden päivät puhellut ääneen vähän joka paikassa: ”Jospa tuollainen turhaksi käyvä Karjalohja-muisto ilmestyisi kirkon ovelle, niin lukisin sen keskikokoiseksi ihmeeksi. Näin siis tapahtui: ”It’s A Miracle!”

Nyt kyltti on puhdistettavana, mutta tuota pikaa jo kunniapaikalla. Tervetuloa joku sunnuntai messuun kivikirkkoon klo 10 ja kirkkokahveille Lasikirkkoon. Jälkimmäisen aulassa katse ylävasempaan! Kaunista. Pala itsenäisen pitäjän historiaa.

Jeesus kanssasi, ystävä

Heikki Linnavirta